10 celebrități despre care nu știai că au companii care au produs filme apreciate de public

Spre surprinderea multora, multe staruri au produs filme care s-au bucurat de celebritate.

Câteva filme populare pe care e posibil să le fi vizionat cu plăcere și entuziasm au fost produse de nume cunoscute din rândul celebrităților internaționale. 

1. Margot Robbie

Margot Robbie are împreună cu soțul ei, Tom Ackerley, și Josey McNamara o companie de producție care se numește LuckyChap. În portofoliul companiei se regăsesc filmele I, TonyaTerminal și Barbie, în care a fost protagonistă și actrița, dar și alte pelicule apreciate, cum ar fi Saltburn și Promising Young Woman, ambele scrise și regizate de Emerald Fennell.

2. Reese Witherspoon

Reese Witherspoon a fondat în 2016 compania de producție Hello Sunshine. Actriței i-a plăcut foarte mult Where the Crawdads Sing, romanul scris de Delia Owens, așa că a decis ca povestea să fie dusă mai departe sub forma unui film, care a apărut în 2022 și unde o surprinde pe actrița Daisy Edgar-Jones în rol principal. 

3. Eva Longoria

Poate că va fi neașteptat să descoperi că Eva Longoria a produs filmul John Wick din 2014. Actrița a fost mândră de acest proiect, declarând pentru GQ faptul că: „Am salvat filmul… chiar am făcut-o. A fost distractiv. Keanu a fost uimitor și a fost un film uimitor.”

4. Barack Obama

Barack Obama și soția lui, Michelle, au împreună o companie de producție Higher Ground. Prin compania lor, au produs câteva filme, fiind vorba despre Leave the World Behind, în care joacă Julia Roberts, Ethan Hawke și Mahershala Ali, dar și pelicula Rustin.

5. Emma Stone

Pe lângă numeroasele roluri fabuloase pe care le-a dus la capăt în calitate de actriță, Emma Stone este și producătoare de film. Ea și soțul ei, Dave McCary, dețin o companie de producție, Fruit Tree. Prin intermediul ei, au produs filmele When You Finish Saving the World și Problemista.

6. Bradley Cooper

Cu siguranță ai auzit de celebrul film Joker cu Joaquin Phoenix în rol principal. Însă, e posibil să nu fi știut până acum că producătorul peliculei a fost nimeni altul decât Bradley Cooper. Înainte de întâlnirea publicului cu această peliculă, Bradley Cooper a vizionat de mai multe ori filmul și a venit cu sugestii importante pentru îmbunătățirea lui. 

7. Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith a fost impresionată de povestea din cartea The Secret Life of Bees scrisă de Sue Monk Kidd, așa că a decis să o aducă publicului și într-un film. Ea a fost producătoarea executivă a filmului apărut în The Secret Life of Bees, care are o distribuție formată din Jennifer Hudson, Dakota Fanning, Queen Latifah și Alicia Keys.

8. Denzel Washington

Denzel Washington a produs filmul Ma Rainey’s Black Bottom, cu Viola Davis, Chadwick Boseman și Colman Domingo în rolurile principale. Acțiunea se petrece în Chicago în 1927, iar Viola Davis a fost lăudată pentru maniera în care a jucat-o pe Ma Rainey, o talentată cântăreață de blues, în contradicție cu managerul ei, care îi controlează muzica.

9. Pharrell Williams

Filmul Hidden Figures din 2016 a fost produs de Pharrell Williams. Pe lângă că a fost producătorul, el a contribuit alături de Hans Zimmer și Benjamin Wallfisch la coloana sonoră a peliculei. Hidden Figures are la bază o poveste reală despre trei femei afro-americane matematiciene și impactul pe care ele l-au avut pentru lansarea programului spațial NASA.

10. Maria Bello

The Woman King este un film regizat de Gina Prince-Bythewood. Producătoarea peliculei a fost Mario Bello și a făcut echipă în această direcție cu actrița Viola Davis, care interpretează și rolul principal, și cu soțul ei, Julius Tennon, care au compania de producție JuVee Productions. „Se bazează pe istoria femeilor, o poveste pe care am găsit-o cu mulți ani în urmă despre această armată de femei în secolul al XVII-lea”, a declarat Mario Bello pentru Hollywood Reporter.

Citește și:
10 documentare fascinante despre viețile celebrităților

Foto: Hepta, Profimedia, Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle