În ultimii ani oamenii au devenit tot mai atenți la nevoile organismului și au încercat să înțeleagă cum funcționează acesta.
În general facem acest lucru fie pentru că ne dorim să avem mai atent grijă de sănătatea noastră, fie pentru că am conștientizat că trebuie să ne cunoaștem organismul pentru preveni diferite probleme de sănătate sau chiar de frumusețe.
Așa cum probabil știi deja, fiecare persoană este unică, diferită și aici nu vorbim doar despre personalitate și calități, ci mai ales de structura noastră moleculară. Practic, fiecare om are un genom diferit, iar în funcție de acesta sunt distincte și modurile în care organismul nostru reacționează la diferite tratamente și în anumite situații.
În ultimii ani însă cercetătorii au finalizat un proiect, Proiectul Microbiomului Uman, prin intermediul căruia au descoperit mai mult de 500 de specii de microbi care trăiesc în organismul și pe pielea noastră.
Dacă te întrebai ce este microbiomul, află că acesta reprezintă suma totală a bacteriilor, fungilor si acarienilor care există în corpul tău, atât în interior, cât și pe piele. În cazul în care nu știai, pielea noastră este gazda a 1 miliard de organisme pe centimetru pătrat de piele.
Nu trebuie să îți faci grijă însă, deoarece cu imense beneficii asupra sănatății, microbiomul este considerat ca o a doua piele, ce abia a fost descoperită. Totodată, ar trebui să știi că microbiomul are o compoziție bacteriană unică, el fiind considerat de unii cercetători un „al doilea genom'.
În plus, acesta nu diferă doar de la persoană la persoană, ci și în funcție de zona corpului. Există anumite zone în care sunt întâlnite mai multe micro-organisme, de exemplu buricul, iar altele mai puțin populate.
Pielea este cel mai mare organ al corpului, cântărind aproximativ 5 kilograme. Aceasta are rolul de a crea un strat protector între interiorul corpului și exteriorul acestuia, îndeplinind astfel funcția de barieră. Așa cum bine știi, pielea noastră este supusă zilnică unor agresori, iar acest lucru o face vulnerabilă. Practic, toate micro-organismele menționate anterior luptă cu toate problemele care pot apărea, protejând astfel acest organ.
Din nefericire însă, fără o îngrijire corespunzătoare, multe din bacteriile care ne populează pielea pot dispărea, iar acest lucru ar putea crea probleme pentru pielea noastră.
La Roche-Posay vine în ajutorul tuturor femeilor care sunt în căutarea unei soluții de combatere a provocărilor pielii sensibile. Toleriane Sensitive este o cremă hidratantă prebiotică ce hidratează, protejează și calmează pielea, redându-i confortul. Unul dintre cele mai importante aspecte este că reechilibrează microbiomul pielii Datorită procentului de 0% parfum și alcool, aceasta este potrivită chiar și pentru bebeluși.
Un microbiom divers ajută la reducerea inflamațiilor neplăcute, acestea fiind responsabile pentru simptomele pielii sensibile, un tip de de piele întâlnit la 62% din populația Pământului. Pentru a păstra o floră sănătoasă și totodată diversă a pielii este important să folosim produsele cu ingrediente potrivite, un astfel de ingredient fiind apa termală prebiotică.