Un nou studiu arată că folosirea exclusivă a medicamentului remdesivir nu este suficientă în tratarea infecției cu coronavirus

Deși remdesivir accelerează recuperarea pacienţilor infectați cu noul coronavirus, specialiștii afirmă că este nevoie de o combinație de tratamente pentru ca starea lor de sănătate să se amelioreze vizibil.

Un nou studiu arată că folosirea exclusivă a medicamentului remdesivir nu este suficientă în tratarea infecției cu coronavirus

Studiul apărut în New England Journal of Medicine arată că tratamentul cu remdesivir folosit în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus nu este suficient pentru a ameliora starea de sănătate a acestora. Însă, datele mai arată și că acest medicament a scurtat perioada de boală de la 15 la 11 zile.

Cu toate acestea, dată fiind rata ridicată a mortalității, specialiștii spun că, folosirea exclusivă a acestui medicament nu este suficientă. Următoarele strategii ar trebui să ia în calcul un tratament ce cuprinde atât medicamnete antivirale, cât și alte tipuri de terapii, spun aceștia.

National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) a anunțat că a început deja o cercetare care compară rezultatele tratamentului cu remdesivir cu cele ale unei combinații dintre remdesivir și alte medicamente antiinflamatorii folosite în tratamentul artritei reumatoide.

Studiul precizează și importanța începerii tratamentului într-o fază incipientă a bolii. „Concluziile noastre subliniază necesitatea identificării cazurilor de Covid-19 și începerea tratamentului antiviral înainte ca afecțiunea să avanseze și să fie necesară ventilarea mecanică”, au explicat cercetătorii dr. John Beigel și dr. Clifford Lane, doi dintre coordonatorii studiului.

Studiul a fost realizat pe 1.063 de pacienți infectați cu noul coronavirus, iar datele arată că cei cărora le-a fost administrat remdesivir s-au recuperat, în medie, după 11 zile. Cei care au primit placebo s-au recuperat, în medie, după 15 zile. În ceea ce privește decesele, 7% dintre pacienții care au primit remdesivir au murit, față de 11,9% dintre cei care au primit placebo. Însă, din punct de vedere statistic, acest ultim rezultat nu este semnificativ, spun cercetătorii.

Tratamentul cu remdesivir pare să fi avut cele mai bune rezultate asupra persoanelor care au avut nevoie oxigen, dar nu de ventilare mecanică. Cercetătorii afirmă că studiul este încă în curs și că „raportul nostru preliminar este menit să informeze medicii care iau în calcul utilizarea remdesivir.”

Citește și:
Un anticorp uman contra bolii SARS ar putea ajuta la tratarea noului coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet