Un anticorp uman contra bolii SARS ar putea ajuta la tratarea noului coronavirus

Un grup de cercetători eficienți au descoperit că un anticorp izolat de la un pacient care s-a vindecat de SARS ar putea ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Medicii din întreaga lume lucrează asiduu la descoperirea unui vaccin care să limiteze răspândirea noului coronavirus. Rapiditatea cu care se lucrează pentru a găsi soluții pentru stoparea pandemiei de coronavirus este fără precedent. Găsirea unui vaccin este crucială, pentru că doar măsurile de auto-izolare nu sunt suficiente pentru oprirea răspândirii virusului. Un articol din Libertatea arată că am putea fi chiar mai aproape de găsirea unui vaccin.


Între noiembrie 2002 și iulie 2003 a existat o epidemie a virusului SARS (Sindromul Respirator Acut Sever). Se pare că un anticorp izolat după această epidemie, denumit S309 este testat în prezent de firma Vir Biotechnology din California pentru a ataca noul coronavirus.

David Vessler, profesor de biochimie și autor senior al studiului care analizează capacitatea de vindecare a acestui anticorp spune că: „În acest moment nu există medicamente sau terapii aprobate oficial cu o eficiență dovedită contra COVID-19. Încă trebuie să arătăm că acest anticorp conferă protecție în țesuturile vii.' Cercetătorii se bazează pe un anticorp izolat din limfocitele de tip B ale unui pacient infectat și vindecat de SARS, iar studiul susține că anticorpul ar putea să neutralizeze capacitatea de infectare al noului coronavirus. Limfocitele de tip B sunt cele responsabile pentru răspunsul imun specific al organismului nostru și determină producția de anticorpi pentru un anumit tip de virus.


Cercetătorii speră ca o combinație dintre S309 și alți anticorpi izolați de la pacienți vindecați de SARS să neutralizeze noul coronavirus și să apere și împotriva unei posibile mutații pe care acesta ar putea să o aibă. Dacă S309 se va dovedi eficient în tratarea mai multor membri din familia coronavirusurilor, acesta ar putea fi folosit în viitor pentru prevenirea unor noi pandemii.

Citește și:
Trucuri care fac mai confortabilă purtarea măștii de protecție

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet