Ceaiurile terapeutice sunt remediile naturiste cel mai usor de preparat si de folosit. Acestea au jucat un rol important in medicina timp de mii de ani. Ajuta la prevenirea si la tratarea bolilor, hidrateaza eficient si dau energie. Ceaiurile terapeutice pot combate o gama larga de boli, de la afectiuni minore, precum racelile, pâna la boli serioase, ca diabetul sau hipertensiunea arteriala. Insa, spre deosebire de ceaiurile alimentare, care pot fi consumate in cantitati mari si nu au contraindicatii, cele terapeutice se realizeaza şi se administreaza dupa anumite reguli.
Ceaiurile terapeutice, in funcţie de reţeta, se administreaza intern sau se aplica extern.
Desi fiecare ceai are un beneficiu terapeutic sau medical specific, exista anumite avantaje generale ale consumarii ceaiurilor:
-relaxare si calmare
– mentinerea sanatatii inimii
– combaterea problemelor de stomac si digestive
– detoxifiere
– energie
-intarirea sistemului imunitar
– sursa de antioxidanti
Ceaiurile cel mai des folosite sunt cele de Echinaceea, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru tratarea racelilor, ghimbirul, folosit pentru ameliorarea durerilor de stomac, teiul care combate insomniile, sunatoarea, pentru combaterea bolilor de ficat si musetelul, pentru tratamentul gastritelor.
Din 24 februarie, poti cumpara cartea « Ghidul ceaiurile terapeutice » si pachetul Doctorul zilei plus Evenimentul zilei, la un pret de numai 9,9 lei.
Urmatoarea carte din colectie, Aromaterapia de la A la Z, apare in data de 24 martie.