Trucuri de un minut care te vor ajuta să arăți minunat în această vară

Nu trebuie să ţii o dietă vara aceasta ca să slăbeşti, doar urmează acești pași simpli care nu îți vor fura mai mult de un minut și care te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite rapid!

Trucuri de un minut care te vor ajuta să arăți minunat în această vară

Nu îți vom vorbi despre aceleași diete plictisitoare și despre exerciții care necesită ore întregi de antrenament pentru a zări rezultate optime. Astăzi vom vorbi despre pașii mici, care, adunați, te vor ajuta să slăbești fără să îți dai seama.

Iată care sunt trucurile care nu durează decât minut.

1. Înlocuiește sucurile nesănătoase

Combină sucul tău preferat (jumătate de pahar) cu apă plată sau minerală. Poate nu va fi la fel de intens gustul, dar cu siguranță vei arde calorii făcând asta, chiar până la 85 de calorii/ pahar.

2. Platește cash

De fiecare dată când poftești la ceva nu prea sănătos și decizi să îți cumperi, ține minte acest truc: pune separat unul sau doi lei de fiecare dată când trișezi. De asemenea, fixează-ți un buget lunar în cash, iar când acesta se epuizează vei fi conștientă că trebuie să te oprești.

3. Citește ambalajele

La prima vedere, un baton dulce pare să aibă undeva în jur de 220 de calorii, dar dacă chiar vei citi ambalajul cu atenție s-ar putea să fii surprinsă să găsești mai multe calorii decât te așteptai! Fii atentă.

4. Vizionează filme horror

Cercetătorii au dovedit că un film de groază chiar poate tăia considerabil pofta de mâncare. Ciudat, nu-i așa? Se pare că atunci când suntem speriate, pofta de mâncare se sperie și ea!

5. Cereale integrale și semințe

Adaugă câte un pumn de cereale integrale sau semințe peste micul tău dejun. Acestea merg de minune cu iaurt, lapte sau smoothie-uri și te vor ajuta considerabil să păstrezi starea de sațietate pentru mai mult timp de-a lungul zilei. Așa vei putea sta departe de tentațiile nesănătoase.

6. Păcălește-ți papilele gustative

O bomboană mentolată poate face minuni când chiar dacă nu îți este foame, îți este totuși poftă spre exemplu de ceva dulce. Îți va opri pofta instant.

7. Schimbă cafeaua cu ceai

O cană 'inocentă' de cafea cu zahăr și lapte poate ajunge la 200 de calorii. Cel mai bine înlocuiește-o cu un ceai rece (cel verde sau negru are cafeină) sau, cel mult o cafea rece care să aibă nu mai mult de jumătate de linguriță de zahăr.

8. Sună un prieten

Nu trebuie să te afunzi în singurătate și să-ți verși supărările mâncând diverse snack-uri. De ce ai tu nevoie de fapt este socializare, așa că nu ezita să suni un prieten dacă te simți singură.

9. Ține un jurnal alimentar

Punând pe foaie tot ceea ce ai consumat într-o zi te va ajuta să fii conștientă când depășești limitele și să acorzi atenție la modul în care îți alimentezi corpul.

10. Doar spray

În loc să-ți pregătești mesele într-o baie de ulei, ce poți face este să adaugi doar un strat subțire de ulei sub formă de spray. În acest fel alimentele nu se vor lipi de tigaie, se vor găti cum trebuie, iar tu vei sta departe de încă 100 de calorii.

11. Cumpără varianta mică, mereu

Vrei un snack puțin mai nesănătos? Cumpără cea mai mică variană a produsului, care, de obicei, este chiar și cantitatea recomandată pe care ar trebui să o consumi!

12. Intervale de sprint

Dacă deja ieși regulat la jogging tot ce trebuie să faci acum este să adaugi sesiuni de 30-60 de secunde de sprint la rutina ta. Astfel o să arzi mai multe calorii și nu va trebui nici să-ți lungești antrenamentul.

13. Măsoară înainte să gătești

Nu e un obicei prea bun să gătești în cantități masive doar pentru tine. Folosește-te de un cântar de bucătărie când ai dubii și respectă gramajele indicate în rețetă. Dacă totuși ai gătit prea mult, cheamă niște prieteni la cină și în acest fel nu vei risca să mănânci totul de una singură.

14. Nu pleca de acasă fără prânz

Mâncatul în oraș, deși este plăcut, te va face să iei în greutate multe kilograme nedorite. Este foarte important să ai masa de prânz pregătită în avans, așa încât să nu mai fii tentată de ofertele restaurantelor. Poți ține departe până la 300 de calorii dacă respecți această regulă.

15. Fă 10 flotări

Înainte să deschizi frigiderul pentru a savura o înghețată încearcă să faci 10 flotări. Sportul îți va ajuta metabolismul și îți va reduce pofta de dulciuri.

Citește și:
Ce putem mânca seara fără să ne îngrășăm

16. Dezvoltă-ți simțul olfactiv

Dacă chiar îți e poftă să mănânci ceva, încearcă să îți antrenezi creierul să nu ceară prea mult. Miroase alimentul respectiv pentru 30 de secunde, apoi mănâncă puțin și savurează tot pentru 30 de secunde. Acest truc te va ajuta să te oprești când e nevoie și să înveți ce înseamnă doar să guști din ceva ce te tentează!

17. Inspiră-te

Ca să te monitorizezi și să evoluezi, poți să-ți pui citate inspiraționale în locuri strategice: pe frigider, pe laptop, pe televizor. Ce zici de 'Dacă nu ți-e suficient de foame încât să mănânci fructe, probabil nu ți-e foame'?

18. Nu-ți lăsa bicicleta să ruginească!

Poate că transportul în comun e o opțiune mult mai confortabilă, dar atunci când vine vorba de distanțe scurte, de ce să nu le parcurgi pe bicicletă? Pe lângă faptul că vei apuca să admiri mai mult împrejurimile, vei face mișcare și vei arde calorii fără să-ți dai seama.

19. Cumpără pește

Peștele precum tonul, codul și somonul te vor ajuta să slăbești câteva kilograme datorită cantității crescute de omega-3. Studiile au arătat cum persoanele cu greutate peste medie care au ținut un regim cu calorii reduse, dar care au avut pește în dieta lor, au pierdut cu 20% mai multă grăsime decât cei care nu au consumat pește.

20. Încearcă și snack-uri sănătoase

Știm că nu mai ești la școală și că poate restaurantul de lângă birou e cea mai bună alegere, dar ce ar fi să ai de fapt câteva gustări sănătoase la tine? Pe lângă economia pe care o vei face, doar gândul că ai deja mâncare în geantă te va opri să mergi să-ți cumperi altceva. Dacă fructele nu sunt suficiente, poți apela la humus cu morcovi, alune și batoane de cereale cu zahăr redus.

21. Mănâncă supă cu legume tăiate în bucăți mari

Un studiu arată că oamenii care mănâncă supă cu bucăți mai mari de legume se simt mai ușor satisfăcuți cu porția de mâncare. Ce te va ajuta și mai mult e că vei simți nevoia să consumi cu 20% mai puțin decât dacă ai mânca legume mărunțite.

22. Uită de vin, alege șampania

Un pahar normal de vin roșu are în jur de 125 de calorii, în timp ce vinul alb în jur de 120. Șampania este o alegere mai bună atunci când vine vorba de băuturi, pentru că oricum este servită într-un pahar mai mic și are un aport caloric mult mai mic decât vinul, ajungând în cel mai 'rău' caz la 90 de calorii per pahar.

23. Plănuiește-ți ieșirile altfel

De multe ori, atunci când ieșim cu prietenii la cină tindem să consumăm mai multă mâncare din cauză că petrecem mai mult timp la masă. Încearcă să inlocuiești cina cu alte activități care nu implică neapărat mâncatul la masă. Poți să sugerezi ieșiri la tenis sau orice activitate care te pune în mișcare.

24. Uită sandvișul și alege o salată

Două felii mari de pâine cu maioneză pot ajunge la 550 de calorii, în timp ce o salată întreagă are maximum 350 de calorii.

25. Nu uita de lichide!

Deshidratarea poate să-ți încetinească metabolismul cu 3%. Un astfel de metabolism arde cu 3-5 kilograme mai puțin într-un an, ceea ce înseamnă că ai putea să slăbești doar având grijă să bei suficiente lichide.

26. Fără gustări de noapte

Mâncatul după ora 19 e nerecomandat, iar o gustare la miezul nopții chiar înainte de culcare, mai ales una nesănătoasă, nu te va ajuta prea mult să slăbești. Studiile arată că, dacă renunți la astfel de obiceiuri, vei ajunge să consumi cu 240 de calorii mai puțin zilnic.

27. Nu mânca având telefonul în față

Să fii distrasă în timp ce mănânci nu te va ajuta deloc, creierul tău va percepe senzația de sațietate mult mai greu și vei ajunge să mănânci mai mult decât este nevoie.

28. Uită de băuturile pentru sportivi

Poate sună ciudat, dar trebuie să eviți băuturile pentru sportivi. Acestea conțin foarte mult zahăr și calorii, iar dacă exercițiile tale țin mai puțin de o oră, apa va fi suficientă!

29. Sari peste mâncărurile 'light'

Masa alimentelor pe care le consumi influențează senzația de sațietate pe care o simți după o masă. Cel mai bine ar fi să alegi alimente care sunt în cantitate mai mare, dar au aportul de calorii mic, precum: căpșuni, portocale, grapefruit, spanac, brocoli. Pe lângă faptul că senzația de sațietate va apărea în timp ce le mănânci, sunt și o opțiune delicioasă!

Citește și:
Tot ce trebuie să știi despre dieta cu apă

Text: Roxana Sayyad
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet