Masca de protecție îți creează dificultăți respiratorii sau îți provoacă dureri în zona urechilor? Iată cum le poți combate!
De aproape o săptămână, de când a intrat în vigoare starea de alertă, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise. Specialiștii afirmă că este una dintre cele mai la îndemână și ușoare măsuri de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.
Însă, purtarea ei, mai ales pentru o perioadă îndelungată de timp, sau în condiții de temperaturi înalte, nu este cel mai plăcut lucru. De aceea, am adunat câteva trucuri pe care le poți pune în practică, pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur, fără a mai resimți o senzație de disconfort.
E greu să respiri când masca îți acoperă jumătate de față, însă măcar îi poți da o aromă plăcută. Pulverizează cu un spray antibacterian masca, și astfel te vei putea bucura de un miros plăcut în mod constant.
De multe ori, măștile de protecție îți pot oferi un soi de disconfort, mai ales în zona urechilor. Așa că, iată ce poți face pentru a nu mai prinde masca în jurul acestora. Folosește o agrafă de birou și prinde curelele elastice, astfel încât acestea să nu mai fie poziționate după ureche, ci la spatele capului.
Dacă ai dificultăți în a respira cu mască, atunci poți apela la câteva drajeuri mentolate pentru durere în gât. Astfel, te vei bucura de o respirație proaspătă, iar mentolul te va ajuta să respiri mai ușor.
Din cauza faptul că pielea este atinsă în permanență de mască, bacteriile sunt împinse în piele, provocând o inflamație, ce poate culmina cu apariția acneei. De aceea, medicii dermatologi sugerează curățarea tenului înainte și după purtarea măștii. Folosește un gel de curățare care să îndepărteze atât murdăria, cât și excesul de sebum. De asemenea, aceștia recomandă și renunțarea la fondul de ten, care încarcă tenul. În schimb, poți opta pentru un BB cream sau pentru o cremă hidrantantă sau de protecție solară cu pigment.
Cum temperaturile sunt într-o continuă creștere, cea mai ușoară metodă de a combate senzația de căldură, este să îți prinzi părul. De asemenea, așa vei împiedica și transferul bacteriilor care se adăpostesc în păr pe suprafața măștii.
Foto: Shutterstock