Pierderea în greutate este unul dintre cele mai dorite lucruri în viețile tuturor. În general femeile sunt unele dintre cele mai mari consumatoare în industia slăbitului și milioane sunt cheltuite anual pentru diete capricioase și suplimente alimentare.
Totuși aceste diete capricioase nu funcționează, nu sunt sustenabile sau sunt rele pentru sănătate. Slăbitul reprezintă produsul mâncatului sănătos, porționat, combinat cu exerciții moderate și un stil de viață echilibrat.
Iată trei diete ideale pe care le poți ține atunci când vrei să scazi în greutate.
Carbohidrații au fost declarați de mult drept inamicii oricărei diete sănătoase și sunt considerați ceea ce face ca oamenii să fie supraponderali. De fapt, carbohidrații sunt necesari și ar trebui să fie integrați în orice dietă sustenabilă, atâta timp cât sunt neprocesați și au o eliberare de energie lentă.
Proteinele slabe, precum peștele și carnea slabă sunt excelente pentru construirea mesei musculare și pentru a te menține sătulă de-a lungul zilei, fără a avea creșteri bruște în nivelul de zahăr din sânge, precum în cazul carbohidraților procesați. Este foarte important să consumi și carbohidrați si proteine slabe la fiecare masă, în special la micul dejun. Ouăle sunt o sursă foare bună de proteină slabă cu care îți poți începe ziua.
Din ce în ce mai multe persoane aleg să nu mai consume carne, sau să mănânce mai puțină. Este un lucru binecunoscut că o dietă vegetariană sau vegană corectă, atunci când este balansată, este benefică din mai multe puncte de vedere, incluzând scăderea în greutate.
Carnea roșie este bogată în grăsimi și este una dintre lucrurile care sunt vinovate pentru grăsimea abdominală în exces. Grăsimea abdominală în exces este legată de multe probleme de sănătate, precum diabetul. Legumele cu un conținut scăzut de grăsimi și bogate în proteine conțin proprietăți anti-aging și antioxidanți.
Renunță la carnea roșie și mănâncă doar protein slabe, precum peștele sau puiul și într-o perioadă de 28 de zile vei pierde un kilogram pe săptămână. Asigură-te că echilibrezi consumul de proteine și că nu mănânci doar alimente care aparțin unei singure grupe.
Lintea, fasolea, feta, peștele, ouăle, tofu, untul de arahide și nucile sunt surse minunate pentru proteine, ce îți vor oferi cantitate necesară de grăsimi și minerale de care corpul tău are nevoie.
Acesta este probabil una dintre cele mai sustenabile moduri de a mânca sănătos. Principiul urmărește un program balansat, sănătos ân 80% din timp, iar în restul de 20% poți mânca ceea ce îți dorești. În partea în care trebuie să fii atentă la ceea ce mănânci, trebuie să monitorizezi porțiile și să ții cont de numărarea caloriilor.
Vei vedea că atunci când ai voie să mănânci ceea ce vrei, nu vei mai prefera carbohidrații procesați, bogați în grăsimi pe care îi preferai înainte și vei apela la un frozen yogurt cu alune în locul înghețatei cu sos de ciocolată pe care o favorizai în trecut.
Menținerea unui plan de alimentație de genul acesta este mai sustenabil în timp, și vei scădea în greutate mai lent, dar vei reuși să faci acest lucru fără să îți interzici să mai bei un pahar de vin sau să mănânci o ciocolată din când în când.
Foto: Arhiva ELLE