Top 10 tipuri de afecțiuni care au un impact major asupra milenialilor (Gen-Y)

Un nou studiu făcut de către Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) arată că generația Y ar putea deveni substanțial mai nesănătoasă odată cu vârsta. Generația Y care a împlinit în anul 2017 între 34 și 36 de ani, este cu 11% mai nesănătoasă decât generația X, a cărei vârste cuprinde 34 și 36 de ani.

Top 10  tipuri de afecțiuni care au un impact major asupra milenialilor (Gen-Y)

În comparație cu restul populației, generația Y este mai afectată de condiții ale sănătății comportamentale, decât de cele fizice, cu cele mai mari creșteri prezentate în rate de depresie majoră și hiperactivitate.

Cu toate că milienalii par a investi mult mai mult în sănătatea lor, spre deosebire de generațiile anterioare studiile arată că următoarele 10 afecțiuni au un impact major asupra sănătății acestora:

1. Depresia
2. Abuzul de substanțe
3. Consumul alcoholului
4. Hipertensiunea
5. Hiperactivitatea
6. Condiții psihotice
7. Boala Chron și colită ulcerativă
8. Colesterol crescut
9. Consumul de tutun
10. Diabetul de tip 2

Ceea ce este șocant în raport cu aceste afecțiuni este rata prevalenței în comparație cu cea a generațiilor anterioare.

Condițiile stării mentale reprezintă cea mai mare problemă a generației Y

Depresia, abuzul de alcohol și de narcotice fac parte din top 3 cele mai des întâlnite afecțiuni ale acestei generații. Conform autoarei Living with Depression', Deborah Serani, care este de asemenea profesor în cadrul Universității Adelphi, acest top nu este surprinzător.

Deborah consideră că aceste dependențe se datorează următorilor factori:

1. Avansarea tehnologiei

Datorită tehnologiei, această generație a fost prima care a crescut fără a învăța să mențină contactul vizual, să reușească să citească expresiile faciale sau să-și aprofundeze conștientizarea emoțiilor lor cât și a celor din jur.

Lipsa empatiei datorită creșterii cu capul într-un ecran reprezintă un factor important în dezvoltarea depresiei.

2. Impactul media

Știrile despre terorism, dezastre naturale sau diferite catastrofe erau inexistente în generațiile anterioare iar acum sunt peste tot în jurul nostru, ceea ce a dus la dezvoltarea sentimentului de neajutorare și a pierderea speranței fie prin citirea diferitelor articole, fie chiar prin ghinionul de a asista la astfel de evenimente.

3. Dezvoltarea mentalității în zona de confort

Cand recompensa pentru o notă bună este impărțită la toată lumea devine un impediment în ciclul natural de învățământ astfel noile generații nu știu cum să se raporteze la eșec și să-și creeze rezistență. Astfel multor tineri le este dificil să tolereze un eveniment stresant, frustrându-se repede și evitând diferite cerințe pentru a nu se simți copleșiți de volumul de muncă.

4. Fuga după un câștig financiar

Generația Y se confruntă cu o lume solitară datorită faptului că ambii părinți aleargă după un venit financiar. Spre deosebire de generațiile anterioare care aveau parte de luatul cinei în familie și locuri de muncă predictibile, acestea fiind înlocuite de ore de muncă suplimentare pentru un câștig mai mare. Impactul asupra tinerilor se reflectă prin lipsa de comunicare și dezvoltarea anxietății.

5. Jonglarea orelor de muncă

Gen-Y au oportunitatea de a avea o carieră a căror ore de muncă nu sunt bătute în cuie. Cu toate astea, partea proastă este prelungirea acestor ore în weekend fără a lua timp de repaus. Acest lucru pune în primejdie sănătatea fizică dar și psihică a tinerilor.

Dr. Jonathan Avery, director al psihiatriei de dependențe din cadrul New York-Presbyterian și Weill Cornell Medicine, consideră că bolile psihice și consumul alcoholului și a diferitor substanțe încep chiar din perioada adolescenței, afectând tinerii mult mai tare.

Cum poate generația Y să remedieze această situație

Dr. Vincent Nelson, al cărui top 10 afecțiuni de mai sus îi aparține, consideră că cea mai bună modalitate de a preveni aceste afecțiuni este de a căuta ajutor pentru a primi un diagnostic corespunzător înainte ca aceste afecțiuni să le pună în pericol viața.

Cu toate astea, studiul făcut de BCBSA dovedește că o treime din această generație nu iau măsuri legate de sănătatea lor, evitând controlul regulat, ba chiar ajung la doctor doar în condiții de răceală.

Pentru a preveni incidentele neplăcute specialiștii sugerează mâncarea sănătoasă, meditația, respectarea orelor de somn și nu în ultimul rând sportul.

Este necesară atenția pe care ne-o oferim noi înșine pentru creșterea stimei de sine. Dacă noi nu avem grijă de noi, atunci cine?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet