Te poți infecta cu coronavirus de la animalele de companie?

Ar trebui să practicăm distanțarea socială chiar și când vine vorba de animalele noastre de companie? Află ce spun specialiștii despre asta.

Te poți infecta cu coronavirus de la animalele de companie?

Weekend-ul trecut aflam că un tigru de la o grădină zoologică din Bronx a fost testat pozitiv cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că ar trebui să te îngrijorezi că propria felină este și ea în pericol, spun cercetătorii. „Un tigru nu este o pisică domestică, sunt o specie complet diferită de pisici , spune Karen Torio, unul dintre medicii care a ajutat la diagnosticarea tigrului. Acesta adaugă: „Până acum nu avem nicio dovadă a transmiterii virusului de la un animal la stăpânul său. Este mult mai probabil ca acesta să i-l transmită animalului.

Chiar și așa, posibilitatea ca un animal să contracteze coronavirus este scăzută. Asociația Medicală a Veterinarilor din America a declarat că, la nivel global, doar doi câini și două pisici au fost infectate cu noul virus. Primul astfel de caz a apărut la finalul lui februarie în Hong Kong, iar experții de la Organizația Mondială a Sănătății Animalelor au stabilit că transmiterea a avut loc de la om la animal. Câinele respectiv aparținea cuiva infectat cu coronavirus.

William Sanders, asistent universitar la Universitatea din Illinois, e de aceeași părere: „Sunt peste un milion de cazuri în toată lumea, dar doar patru cazuri de animale infectate, deci riscul ca acestea să contracteze coronavirus este foarte mic. 

Dar dacă animalul tău contractează virusul, nu este însă clar în ce fel s-ar manifesta simptomele. Tigrul de la grădina zoologică din Bronx a prezentat probleme respiratorii, dar nu se cunoaște felul în care reacționează diverse animale la o astfel de infecție virală. Experții nu au descoperit încă dacă animalele pot fi purtători asimptomatici sau dacă vor experimenta o formă ușoară sau gravă a bolii.

Pentru siguranță, organizațiile mondiale de sănătate recomandă ca pacienții bolnavi să stea departe de animalele lor de companie și să se spele pe mâini înainte și după ce le hrănesc. Deși noul coronavirus poate trăi pe mai multe suprafețe, experții sunt de părere că acesta nu poate rezista pe blana animalelor. Concluzia este că acest tip de infectare este foarte puțin probabil, dar cu toate astea, dacă aisimptomele bolii, ar trebui să fii mai precaut în preajma animalelor de companie.

Citește și:
Te poți reinfecta după ce te-ai vindecat de Covid-19?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet