Kefir
Produsele fermentate precum kefirul contin probiotice care ajuta la mentinerea nivelului optim de bacterii bune din organism, fapt ce iti afecteaza direct sistemul imunitar.
Avocado
Grasimile sanatoase nu reprezinta singurul motiv care ar trebui sa te determine sa adaugi avocado in dieta ta. Acest fruct este bogat in antioxidanti, vitamina E si te ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi care iti slabesc sistemul imunitar.
Somon
Somonul reprezinta una dintre cele mai bune surse de proteine, iti imbunatateste sanatatea pielii, a unghiilor, muschilor si productia de hormoni. De asemenea, contine omega 3, care ajuta la diminuarea inflamatiilor din organism.
Seminte de dovleac
Semintele de dovleac constituie o sursa foarte importanta de zinc. Incearca sa consumi mai multe seminte de dovleac, le poti adauga dimineata in cereale, in iaurt sau in salate.
Migdale
Doar un sfert de cana de migdale ofera corpului tau intreaga cantitate de vitamina E de care are nevoie intr-o zi. Sa nu uitam ca vitamina E este cea care iti protejeaza celulele si te fereste de raceli.
Usturoi
Consumul de usturoi reduce riscul de a raci cu 70%, continand substante cu proprietati antibacteriene si antivirale. In plus, reduce nivelul de colesterol din organism.
Ceai verde
Ar trebui sa consumi cat mai des ceai verde. Contine antioxidanti care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si incurajeaza organismul sa produca celule care lupta impotruva virusilor. In plus, consumul de ceai contribuie la hidratarea corpului, un lucru foarte important, fiind cunoscut faptul ca deshidratarea te face mai predispusa la raceli si alte afectiuni.
Foto: 123rf.com
Vezi şi cum faci kefir acasă și care sunt beneficiile acestuia!