Slăbește respectând aceste sfaturi pentru masa de prânz

Masa de prânz este importantă, însă de foarte multe ori nu îi acordăm atenție suficientă. Dacă încerci să slăbești, ce alegi pentru prânz este la fel de important ca micul dejun sau cina.

Slăbește respectând aceste sfaturi pentru masa de prânz

Îți poți fi singură de ajutor dacă faci alegeri inteligente atunci când vine vorba de mâncarea pe care o consumi.

1. Bea apă

Cercetările au arătat că un pahar de apă consumat cu jumătate de oră înainte de masă te va ajuta să slăbești. Bând apă spațiul din stomac se umple și se diminuează senzația de foame. În plus, poți bea puțină apă și înainte sau în timp ce mănânci pentru a preveni mâncatul în exces. Evită băuturile care conțin îndulcitori artificiali deoarece stimulează apetitul.

2. Numără caloriile

Este important să ai grijă de caloriile pe care le consumi dacă vrei să slăbești. Mâncarea pe care o consumi la prânz nu ar trebui să aibă mai puțin de 300 de calorii, dar nici mai mult de 600. În prezent este mai ușor să ai grijă de alimentația ta datorită aplicațiilor în care poți înregistra ce mănânci într-o zi. În plus, poți găsi pe internet tot felul de rețete de mâncăruri delicioase, dar cu puține calorii.

3. Mănâncă un prânz bogat în fibre

Fibrele sunt o alegere excelentă pentru mijlocul zilei, deoarece se digeră mai greu și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp. Astfel nu vei simți nevoia unei gustări de după-amiază. Alege o rețetă cu puține calorii, dar bogată în fibre (cel puțin 10 grame) pentru masa de prânz.

4. Alege o rețetă care este bogată și în proteine

În ziua de azi poți găsi pe internet sute de rețete cu puține calorii, multe fibre și totodată multe proteine. Cercetările au arătat că proteinele te pot împiedica să mănânci în exces, fără a te înfometa. Leptina este un hormon care te ajută să te simți sătulă, iar proteina acționează asupra creierului, făcându-l mai sensibil la acest hormon. Rezultatul? Nu îți mai este foame și nu ai nevoie și de o gustare după masa de prânz. Pentru a slăbi mai ușor este bine să consumi cel puțin 15 g de proteine.

5. Fă o pauză când mănânci

În timp ce mănânci este bine să te detașezi de muncă sau orice alte activități. Încearcă să te îndepărtezi de birou și să te concentrezi asupra mâncării. Dacă faci și alte lucruri în același timp este posibil ca organismul, implicit și creierul să nu înregistreze cât de mult mănânci, ceea ce poate duce la mâncatul excesiv. Așadar, fă o mică pauză pentru a mânca, mestecă încet și lasă-ți creierul și stomacul să asimileze toată mâncarea.

6. Simte căldura

Încearcă să consumi mâncarea cât încă este caldă. Atunci când este fierbinte, aceasta are un miros mai puternic care afectează centrul de sațietate din creier. Te face să crezi că ai mâncat suficient, simțindu-te mai plină. În plus, când mâncarea este fierbinte ești nevoită să mănânci mai încet, iar acest lucru îi va da timp stomacului să transmită creierului că este plin.

7. Nu încerca să mănânci tot ce ai în farfurie

Niciodată nu este bine să te forțezi să mănânci tot ce este în farfurie, mai ales dacă simți că deja te-ai săturat. Mănâncă încet și bucură-te de fiecare mușcătură. Învață să te oprești atunci când simți senzația de sațietate. Dacă îți mai rămâne ceva în farfurie, împachetează și mănâncă mai târziu pe post de gustare, dacă îți va fi foame.

Citește și:
Cele mai importante surse de Vitamina C pe care trebuie să le incluzi în dieta ta

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet