Ultimii ani au adus cu ei o adevarata “manie a sanatatii”! Toate lumea a devenit foarte atenta si precauta atunci cand se gandeste la alimentele consumate, tot mai multi oameni se dedica jogging-ului si tot mai multi sunt in cautarea unui elixir al sanatatii.
Pentru a duce o viata sanatoasa si pentru a avea grija de corpul nostru este nevoie doar de cateva trucuri si mici schimbari in obiceiurile zilnice:
Exista numeroase voci care promoveaza curele de detoxifiere radicale ce ar trebui tinute inainte de a ne supune unui regim alimentar. Detoxifierea presupune eliminarea alimentelor solide din dieta si ingestarea unor sucuri naturale si a apei. O cura extrem de restrictiva!
Problema majora a acestui tip de lupta cu kilogramele in plus consta in faptul ca seamana izbitor de mult cu o sesiune de infometare, ce dauneaza grav organismului nostru. Deci, mare atentie, sa nu exagerezi!
In plus, corpul nostru este programat pentru a elimina toxinele, iar o astfel de incurajare' va avea drept efect stocarea unui volum mai mare de grasimi, atunci cand te vei reintoarce la dieta ta obisnuita.
Studii efectuate de catre cercetatori ai Universitatii Queen Mary' din Londra, au demonstrat ca 75 de mg de aspirina luate zilnic ar putea reduce riscul de a suferi de numite boli grave. Pastila ce a fost conceputa initial pentru a reduce durerile si ca remediu impotriva febrei si inflamatiilor, poate influenta probabilitatea de a suferi de afectiuni precum cancer sau boli cardiovasculare.
Pentru ca aceasta noua descoperire sa influenteze cu adevarat starea sanatatii este nevoie sa luam aspirina zilnic, pentru cel putin cinci ani.
Efectul antioxidant al vinului rosu este deja un fapt binecunoscut, acesta sporind nivelul colesterolului benefic in organism si protejand arterele.
In plus, putin vin consumat in fiecare seara te ajuta sa iti mentii silueta mai supla, iti intareste oasele si sistemul de aparare al corpului.
Insa, ai grija sa nu depasesti un pahar de vin zilnic, deoarece consumul excesiv de alcool poate atrage dupa sine consecinte foarte neplacute.
Programul haotic si ritmul extrem de rapid ce ne conduc vietile ar putea sa ne faca sa ne concepem lista de prioritati in mod eronat, renuntand la unele lucruri cu adevarat importante, precum programarile la doctor.
Vizitele regulate la doctor pentru a verifica starea sanatatii noastre ne pot salva viata, afectiuni grave precum cancerul putand fi depistate in fazele incipiente.
Sportul inseamna sanatate si viata! Insa, prea multa activitate fizica poate avea si consecinte negative. Daca refuzi sa ii oferi organismului tau perioada necesara pentru a se reface, muschii tai vor stoca o cantitate insemnata de radicali liberi. Acestia vor actiona negativ, accelerand procesul de imbatranire.
In plus, antrenamentul in exces va distruge echilibrul hormonal si va slabi sistemul imunitar al organismului.
Daca ai intre 20 si 40 de ani, trebuie sa acorzi corpului o pauza de 18 ore pentru a se reface, dupa varsta de 40 de ani, aceasta perioada ajunge pana la 26 de ore.
Pestele se numara printre alimentele ce au cele mai multe beneficii asupra sanatatii. Somonul, tonul, pastravul si altele detin un continut ridicat de Omega 3 si proteine. Nutrientii acestui aliment reusesc sa lupte impotriva afectiunilor cardiovasculare, a artritei reumatoide si chiar impotriva unor forme de cancer. In plus, protejeaza starea vederii si a memoriei.
Pestele este un ingredient important atat al dietei femeilor insarcinate, cat si a dietelor copiilor, deoarece ajuta la dezvoltarea cognitiva, motorie si senzoriala a acestora.
Prima masa a zilei este, de fapt, cea mai importanta dintre toate deoarece o perioada lunga de timp, in care tu dormi, organismul tau nu mai primeste hrana. Din aceasta cauza, atunci cand te trezesti trebuie sa iti pui in miscare metabolismul. Daca refuzi sa ai parte de micul dejun, nivelul zaharului din sange va cobori, iar tu vei avea tendinta sa consumi mai tarziu alimente mai bogate in grasimi si zahar.
In plus, s-a demonstrat ca persoanele care au grija sa consume micul dejun reusesc sa isi mentina silueta supla si au un risc redus de a suferi de diabet de tip 2 si de boli la nivelul inimii.
Micul dejun iti ofera si o doza importanta de nutrienti, pentru ca sa ai de energie pe tot parcursul zilei.
Foto: Body of slim female in activewear standing in isolation from Shutterstock