Semnalul de alarmă dat de medicul Virgil Musta cu privire la momentul când vom avea o reducere a cazurilor Covid-19

Numărul din ce în ce mai mare de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus trebuie să fie un real motiv de îngrijorare pentru noi toți.


Medicul Virgil Musta, coordonatorul secției Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a vorbit într-o intervenție la Digi24 despre momentul când vom avea o reducere a cazurilor Covid-19. Medicul a mai precizat că, în opinia sa, măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor de noi infectări cu coronavirus să crească atât de mult.


„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșală', a declarat dr. Virgil Musta la Digi24.

Medicul a precizat că, în contectul actual, trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase' și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp. „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor', estimează medicul, citat de Digi24.


Virgil Musta a mai precizat că el este de acord și susține luarea de măsuri locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus. „Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea', spune Virgil Musta.

Războiul cu virusul e departe de a se încheia, a mai spus medicul Virgil Musta, vorbind despre românii care se îndoiesc de existența virusului. Acesta a avertizat că în acest moment opinia publică este extrem de divizată, lucru care nu poate fi benefic în contextul căutării unor soluții pentru ieșirea din criza generată de pandemia de coronavirus.


„Există la ora actuală două Românii. Sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții', a spus medicul. Războiul cu virusul este departe de final, pandemia este în creștere și în fiecare zi în România se mai doboară câte un record. Virgil Musta a spus că spitalele vor fi, peste puțin timp, copleșite de numărul de cazuri, deja existând zone în care nu mai sunt locuri nici în secțiile de terapie intensivă, dar nici în secțiile în care sunt internate cazurile mai puțin grave. „Este un lucru foarte grav', a avertizat medicul.


Citește și:
Sondaj: aproape jumătate dintre români sunt sceptici sau nu cred în virus

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video