Unele persoane par ca niciodata nu racesc, dar cum fac posibil acest lucru? Citeste metodele prin care acestia tin boala la distanta.
Traim in secolul vitezei, suntem mereu pe fuga si ne stresam aproape din orice. Constientizam ca nu este bine, dar nu luam atitudine. S-a demonstrat ca stresul afecteaza sistemul imunitar si inima, lucru pe care il simtim in mod constient sau inconstient. O alta teorie ar fi ca stresul creste sansele de a contacta infectii bacteriene, mai ales tuberculoza. In plus, stim prea bine ca stresul sporeste aparitia nedoritelor riduri.
Cum se trateaza? O dieta echilibrata, bazata pe fructe si legume, este esentiala, plus cate o portie buna de ras, care actioneaza eficient impotriva stresului, dar care, in acelasi timp, lucreaza muschii inimii si ai intregului corp. Razi, este sanatos!
Doar o lingura de drojdie de bere contine cantitatea necesara pentru intreaga zi de vitamina B, dar si de tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, B6 si biotina. Fara aceste vitamine, organismul nu poate procesa carbohidratii, grasimile si proteinele. Vitamina B este cunoscuta ca fiind responsabila pentru un par sanatos si vitala pentru piele, nervi, celulele sangelui, hormonii produsi de glande si pentru intreg sistemul imunitar. Amesteca o lingura de drojdie de bere in supa, in sosurile pe care le prepari sau aluatul pentru prajituri, paine de casa.
Cele mai recente cercetari au aratat ca persoanele care mananca mai putin traiesc mai mult si prezinta un risc scazut in fata bolilor cauzate de imbatranire, cum ar fi cele cardio-vasculare, diabet sau Alzheimer. Incearca sa limitezi consumul de zahar si fainoase si adauga mai multe legume in dieta ta zilnica.
Se pare ca unii oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca un mediu complet steril nu este, in mod implicit, mai sanatos. Sanatatea se afla undeva la mijlocul drumului dintre foarte curat si murdar. Bacteriile au o relatie de simbioza cu corpul nostru, astfel ajutand organismul sa se mentina sanatos si in echilibru. Bacteriile 'bune' pot imbunatati metabolismul, imunitatea si pot reduce inflamatiile.
Remediile naturiste, leacurile 'babesti', au devenit din ce in ce mai cautate. Plantele sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului nostru, pot regla tensiunea arteriala, simula sistemul nervos, distruge bacteriile si imbunatatesc sistemul imunitar. Gandeste-te ca un simplu ceai verde are efecte remarcabile, datorita continutului mare de antioxidanti acesta imbunatateste metabolismul si ajuta la arderea grasimilor, tine sub control nivelul zaharului din sange si scade colesterolul.
Studiile arata ca persoanele sociabile si prietenoase au sistemul imunitar mai puternic si prezinta risc scazut de imbolnavire. Conform acestor studii, atasarea sociala ar putea sa te fereasca de pierderea memoriei si alte afectiuni cognitive. Persoanele mai putin prietenoase sunt cele predispuse bolilor de inima, depresiei si anxietatii. Asa ca, iesi din casa si fa-ti prieteni noi.
Organismul este sanatos atunci cand este in echilibru, intre complet acid si complet alcalin, pe scurt PH-ul este neutru. Cand este sub nivelul mediu, corpul sufera de acidoza, ceea ce provoaca oboseala, respiratia neregulata, probleme stomacale si confuzie. Pentru mentirea PH-ului neutru, legumele si fructele verzi sunt cele mai indicate.
Usturoiul este cel mai puternic antioxidant si pune pe fuga raceala. Printre efectele benefice pe care acesta le prezinta, se numara si scaderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor si a colesterolului. Pentru rezultate rapide si eficiente, se recomanda sa se consume usturoiul verde, nepreparat.
Foarte multe chimicale sunt depozitate in organismul nostru, din cauza stilului de viata modern pe care l-am adoptat. Cele mai periculoase sunt cele sintetice, cele vinovate pentru problemele digestive, oboseala, dureri musculare si simtome de raceala. Incearca o detoxifiere usoara, limitand consumul de zahar, cafeina si alcool. De preferat este sa iti consulti medicul de familie inainte sa incepi un program de detoxifiere, mai ales daca esti insarcinata sau suferi de anumite afectiuni.
Privarea de somn are aceleasi efecte ca stresul. Somnul ajuta la regenerarea organismului, iar lipsa acestuia afecteaza considerabil sistemul imunitar. Daca esti consumatoare de cafea sau alta bautura ce contine cofeina, ai putea sa le servesti si dupa sa tragi un pui de somn. Cofeinei ii sunt necesare 20 de minute pentru a fi procesata de sistemul digestiv, deci ai avea timp de un pui de somn, inainte ca aceasta sa isi faca efectul.
Text: Claudia Covatariu
Foto: Imaxtree