Sălile de fitness se deschid după 15 iunie. Ce reguli trebuie să respectăm

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a anunțat regulile pe care va trebui să le respectăm în sălile de sport începând cu 15 iunie.

Mai sunt doar câteva zile până când sălilele de sport se vor redeschide. Dacă aștepți cu nerăbdare să reiei antrenamentele, trebuie să știi că după data de 15 iunie, activitățile se vor desfășura diferit.


Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a vorbit despre regulilele pe care trebuie să le respecți atunci când mergi la sală.

În primul rând, accesul va fi făcut doar pe bază de programare. O poți face fie online, fie telefonic, însă este obligatorie pentru a putea intra în sală.

Apoi, ca și în alte spații închise, va fi făcut un triaj epidemiologic, iar angajații sălii îți vor verifica temperatura. De asemeneaadministratorii sălilor de fitness sunt obligați să pună la dispoziția clienților produse dezinfectante. „Și persoanele care vin la sală au obligația de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează', a declarat ministrul.


În ceea ce privește  purtarea măștii, aceasta este obligatorie în recepție, dar și în zonele comune, până la intrarea în sală.

Distanțarea socială va trebui și ea respectată în interiorul sălii, fiecare persoană având la dispoziție 7 metri pătrați pentru exerciții individuale și 10 metri pătrați pentru cele realizate în grup.

De asemenea, ministrul Sportului, Ionuț Stroe, afirmă că, deși vestiarele vor fi deschise, accesul la dușuri va fi interzis. De asemenea, persoanele care merg la sală vor fi nevoite să aducă și să folosească propriul lor prosop.

„Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți. Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 metri pătrați. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic', a concluzionat ministrul Sportului.


Citește și:
De ce nu se deschid restaurantele după 15 iunie – explicațiile Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet