Deși acest lucru este, într-o oarecare măsură, adevărat, totuși aveți multe posibilități la dispoziție, mai ales dacă vă concentrați asupra ingredientelor și carbohidraților sănătoși, care sunt în mod natural fără gluten.
Aici sunt câteva rețete fără gluten, de la boluri de mic dejun la produse de patiserie dulci, toate cu siguranță vă vor face să realizați că nu aveți nimic de pierdut dacă renunțati la gluten.
Briose din cereale
Începând ziua cu o cantitate corespunzătoare de cereale, puteți să vă mențineți greutatea ideală, dar acelasi vas vechi cu fulgi ovăz în fiecare dimineață poate fi plictisitor. Schimbați lucrurile cu aceste brioșe delicioase din fulgi de ovăz. Acestea sunt ușor de preparat și pline de vitamina B6, de proteine și fibre.
Ingrediente:
- o cană de fulgi de ovăz
- 1/2 cană de stafide
- 1/3 cană de miez de nucă
- 1/3 cană de semințe de dovleac
- 1/3 cană de semințe de in
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de nucșoară
- 1/4 linguriță de sare
- 2 ouă întregi
- 1 1/2 căni de lapte cu conținut scăzut de grăsimi
- 1/4 cană de unt natural de arahide
- 1 măr mic, tocat mărunt
- 1/4 cană de sirop de arțar
Instrucțuni:
- Puneți fulgii de ovăz într-un castron, adăugați apă și lărati-l la înmuiat peste noapte, în frigider.
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° . Scurgeți ovăzul și transferați-l într-un castron mare, împreună cu stafidele, nucile, semințe de dovleac, semințele de in, 1/2 linguriță de scorțișoară, nucșoara și sarea.
- Într-un castron separat, bateți ușor ouălele și amestecați-le cu laptele și untul de arahide. Adăugați și celelalte ingrediente și amestecați-le pentru a le combina. Într-un alt bol mic, amestecați mărul și restul de scorțișoară.
- Împărțiți amestecul de ovăz în 12 cupe de brioșă de dimensiuni medii. Umpleti fiecare cupă cu o cantitate uniformă de amestec de mere și scorțișoară.
- Gătiți timp de 20 de minute sau până când brioșele par rumenite. Serviți cu o cremă de sirop de arțar.
Timp de preparare: aproximativ 35 de minute
Calorii: 215