Rețete de mic-dejun fără gluten, foarte gustoase & sănătoase

Atunci când vă doriți să renunțați la gluten, puteți fi intimidați de noul stil de viață, considerând că acest lucru presupune să eliminați o mulțime de alimente din dieta voastră, mai ales când vine vorba despre micul dejun.

Rețete de mic-dejun fără gluten, foarte gustoase & sănătoase

Deși acest lucru este, într-o oarecare măsură, adevărat, totuși aveți multe posibilități la dispoziție, mai ales dacă vă concentrați asupra ingredientelor și carbohidraților sănătoși, care sunt în mod natural fără gluten.

Aici sunt câteva rețete fără gluten, de la boluri de mic dejun la produse de patiserie dulci, toate cu siguranță vă vor face să realizați că nu aveți nimic de pierdut dacă renunțati la gluten.

Briose din cereale

Începând ziua cu o cantitate corespunzătoare de cereale, puteți să vă mențineți greutatea ideală, dar acelasi vas vechi cu fulgi ovăz în fiecare dimineață poate fi plictisitor. Schimbați lucrurile cu aceste brioșe delicioase din fulgi de ovăz. Acestea sunt ușor de preparat și pline de vitamina B6, de proteine și fibre.

Ingrediente:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • 1/2 cană de stafide
  • 1/3 cană de miez de nucă
  • 1/3 cană de semințe de dovleac
  • 1/3 cană de semințe de in
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță de nucșoară
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 ouă întregi
  • 1 1/2 căni de lapte cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1/4 cană de unt natural de arahide
  • 1 măr mic, tocat mărunt
  • 1/4 cană de sirop de arțar

Instrucțuni:

  1. Puneți fulgii de ovăz într-un castron, adăugați apă și lărati-l la înmuiat peste noapte, în frigider.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 ° . Scurgeți ovăzul și transferați-l într-un castron mare, împreună cu stafidele, nucile, semințe de dovleac, semințele de in, 1/2 linguriță de scorțișoară, nucșoara și sarea.
  3. Într-un castron separat, bateți ușor ouălele și amestecați-le cu laptele și untul de arahide. Adăugați și celelalte ingrediente și amestecați-le pentru a le combina. Într-un alt bol mic, amestecați mărul și restul de scorțișoară.
  4. Împărțiți amestecul de ovăz în 12 cupe de brioșă de dimensiuni medii. Umpleti fiecare cupă cu o cantitate uniformă de amestec de mere și scorțișoară.
  5. Gătiți timp de 20 de minute sau până când brioșele par rumenite. Serviți cu o cremă de sirop de arțar.

Timp de preparare: aproximativ 35 de minute
Calorii: 215

Pandișpan din făină de cocos cu afine

Această rețetă oferă aproape 20% din fibrele necesare unei zile. Ele sunt un fel de tarte cu aromă de nucă de cocos, care sunt pe gustul tuturor. Afinele proaspete fac acest preparat să strălucească, deci asigurati-va ca le aveți in bucatarie.

Ingrediente:

  • 1 cană de făină de nucă de cocos
  • 1/2 cești de nucă de cocos neindulcită, tocată
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 ceașcă de miere
  • 1 ceașcă de mere
  • 2 ouă întregi
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos, topit
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1 ceașcă de afine proaspete

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 °.
  2. Amestecați făina de nucă de cocos, nucă de cocos mărunțită, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea într-un castron mare.
  3. Într-un castron separat, bateți ouălele, apoi adăugați mierea, merele, uleiul de nucă de cocos și laptele de migdale. Adăugați amestecul de făină și afinele.
  4. Ungeți un vas de coacere cu ulei de nucă de cocos. Turnați aluatul obținut în vas și apasați ușor pe contor pentru a se așeza.
  5. Coaceți timp de 30 până la 35 de minute până când partea superioară este uscată și marginile sunt maro-aurii. Se răcește complet înainte de tăierea și servire.
  6. Depozitați resturile într-un recipient etanș, timp de până la 3 zile.

Bolul cu acai

Poate vă întrebați ce poate fi așa de palpitant la un smoothie pe care îl mănânci din castron.

Dar tocmai asta e treaba: această schimbare aparent minoră este exact ceea ce o face deosebită. În loc să beți un lichid, sunteți nevoiți să o luați încet și să linguriți (și mestecați) fiecare mușcătură. În ceea ce privește gustul, fructul de acai este dulce-acrișor. Combinați-l cu niște fructe de pădure, goji uscate, nucă de cocos sau semințe de chia dacă doriți. Într-adevăr, opțiunile sunt aproape fără sfârșit.

Pentru rezultate foarte bune, folosiți un bleander puternic, întrucât baza este una mai groasă decât a unui smoothie, și un blender cu o putere mai mică s-ar putea să aibă nu se descurce.

Ingrediente:

  • 2 căni de căpșuni congelate
  • 2 banane feliate
  • 4 linguri de pudră de acai
  • 1 cană de lapte de migdale neîndulcit (sau alt lapte, la alegere)
  • 2 linguri de nuci sau migdale
  • 1 lingură de miere

Topping:

  • fructe proaspete, felii (banane, căpșuni, zmeură sau orice altceva preferați)
  • Miere
  • Musli (opțional)
  • Fulgi de nucă de cocos (opțional)
  • Fructe goji uscate (opțional)
  • Semințe de cânepă (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Adăugați fructele congelate, praful de acai, laptele de migdale, semințele și mierea într-un blender. Combinați până când amestecul devine cremoas și neted, adăugând lapte suplimentar de migdale, după cum este necesar, pentru a face blenderul să funcționeze. Trebuie să obțineți o consistență asemănătoare iaurtului congelat.
  2. Împărțiți amestecul de acai în boluri și decorați cu fructe, polen, cîteva picături de miere și toppingurile opționale (dacă se utilizează).

Citeste si:
Bananele – ingredientul principal in 5 retete sanatoase

Text: Madalina Preda
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
Mai multe din health & diet