Purtatul maștilor de protecție provoacă iritații la nivelul pielii – care sunt soluțiile de îngrijire personală?

Iritațiile de pe piele produse de maștile de protecție sunt din ce în ce mai comune și sunt foarte dăunătoare pentru față. Pentru a combate aceste inconveniente există totuși câteva trucuri, prin urmare vă prezentăm recomandarile unui dermatolog.


Peste tot pe internet circulă poze cu oameni din domeniul sănătații care au de-a face cu probleme de piele de la purtarea măștilor medicale pentru ore în șir. Așa că, ne întrebăm și noi cum pot cei care poartă maști, chiar și cei care își fac maștile singuri din bandane sau eșarfe, să își păstreze pielea curată și să o protejeze după atâte ore de purtare?


Fie că ai ieșit să îți plimbi cățelul sau să faci unele cumpărături, Dr. Adeline Kikam, medic dermatolog rezident la Corpus Christi Medical Center din Texas, a oferit revistei Health câteva sfaturi despre cum își păstrează pielea sănătoasă după ce a purtat o mască timp de mai multe ore.

Spală-te pe față cu o soluție delicată de curățare după ce scoți masca

„Atunci când îți scoți masca trebuie neapărat să te speli pe față pentru a elimina resturile, transpirația sau orice ai acumulat pe față în timpul zilei', spune Dr. Kikam care recomandă să folosim o soluție delicată de curățare sau un săpun hidratant pentru a ne spăla fața fără ca tenul să se usuce. „O soluție de curățare fără spumă nu va îndepărta afecta hidratarea tenului', spune ea. Oricare ar fi produsul cosmetic pe care îl folosești pentru curățarea tenului, asigură-te că foloseșto apă caldă și nu fierbinte. „Apa fierbinte poate fi mai abrazivă pentru piele și poate chiar să dăuneze barierei naturale a pielii', a spus aceasta mai departe.


Aplică o cremă hidratantă cu ingrediente care stimulează bariera naturală a pielii

„Frecarea constantă de la utilizarea zilnică a maștilor de protectie poate să dăuneze și să provoace uscăciune, vânătai și zgârieturi de la diversele materiale din care sunt făcute', continuă Dr. Kikam. Indiferent de tipul tău de piele, se recomandă, după curățare, aplicarea unei creme hidratante care să conțină ingredientele următoare, contra uscăciunii și iritațiilor: ceramide, acid hialuronic și niancinamidă. „Ceramidele sunt un component natural care regenerează bariera naturală a pielii, acidul hialuronic îmbunătățește hidratarea, iar niacinamida, cunoscută și ca vitamina D3, calmează pielea și reduce roșeața'.

Aplică pe pielea iritată o cremă de protectie, înainte de culcare

Dacă purtați o mască de protecție timp de câteva ore pe zi este posibil să dezvoltați pete de iritație pe piele. Dacă și tu ai de-a face cu aceste pete de iritație, Dr. Kikam recomandă aplicarea unui unguent care întărește bariera naturală a pielii, o vaselină cu oxid de zinc sau cu dimeticonă înainte de culcare peste crema hidratantă pentru o protecție mai îndelungată. Un alt sfat? „Poți chiar și să o folosești preventiv înainte de-a purta masca, pentru a reduce abraziunea', spune ea.


Citește și:
Cum ar trebui să îți cureți masca de protecție, conform experților

Text: Alexandra Dima
Foto: Shutterstock

Vezi şi ce este celulita şi ce sunt vergeturile!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video