Pudra de moringa este cunoscută pentru faptul că are puteri antioxidante și anti-inflamatorii, dar și pentru că este ușor de integrat în mai toate mesele (inclusiv în desert). Așadar, iată tot ce ar trebui să știi despre pudra de moringa, alimentul ce va face furori anul acesta!
Ce este moringa?
Există 13 tipuri de specii ale copacului de moringa, însă cea mai întâlnită este moringa oleifera, cunoscută și sub numele de „arborele vieții. Această este o plantă nativă din Himalaya, însă crește, de asemenea, și la tropice. Mai mult decât atât, din anul 2015, se încearcă creșterea acestei plante și în România, în cadrul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.
Frunzele acestui copac sunt, de obicei, uscate și se transformă într-o pudră verde. Fructele, semințele și fructele sunt, de asemenea, comestibile. În plus, acest ingredient se foloseseste inclusiv în scopuri medicinale.
Beneficiile pe care moringa le are asupra sănătății
Această plantă are numeroase beneficii asupra sănătății, remarcându-se prin faptul că este un bun antioxidant, dar reușește, în plus, să țină la distanță diabetul, microbii, inflamațiile și colesterolul, susțin specialiștii.
Un studiu realizat în Arabia Saudită arată faptul că frunzele și scoarța de moringa sunt bune și în lupta împotriva cancerului, așadar ar putea fi folosite în compoziția medicamentelor ce tratează această boală. Totuși, unii doctori atenționează asupra faptului că aceste efecte au fost testate pe animale sau pe eșantioane prea mici, așadar studiile ar trebui făcute mai în amănunt.
Pudra de moringa este benefică inclusiv alimentației noastre, întrucât este bogată atât în proteine, cât și în fier.
Specialiștii de la Ecology of Food and Nutrition afirmă faptul că planta conține de patru ori mai multă vitamina A decât morcovii, de șapte ori mai multă vitamina D decât portocalele, de patru ori mai mult calciu decât laptele de vacă și de trei ori mai mult potasiu decât bananele.
Cum să mâncăm moringa?
Poți încerca să adaugi o linguriță de moringa în smoothie-uri sau în fresh-urile de fructe. De asemenea, moringa poate fi unul dintre ingredientele pentru dulciurile coapte, precum plăcintele sau brioșele cu dovleac sau în tartele de ciocolată. Totodată, o poți servi și la prânz, adăugată, spre exemplu, în supă.
Beneficiile pentru frumusețe
Datorită numeroaselor sale beneficii, această plantă a fost o inclusă în compoziția produselor de make-up, în demachiante, în cremele de față, dar și în produsele pentru păr.
De unde achiziționăm pudra de moringa?
Este foarte simplu, căci se poate găsi mult mai ușor decât crezi. Se poate găsi online, pe site-urile care comercializează produse naturale sau la plafar.
Citește și:
Cum știi dacă organismul tău produce prea mult estrogen? Citește mai departe!
Text: Amy Abaluta
Foto: Shutterstock