Cum probabil te-ai obișnuit deja, continuăm și astăzi planul alimentar propus de consultantul în nutriție, Alina Trifu. Pentru ziua de vineri, Alina îți recomandă să îți începi dimineața cu un preparat bogat în fibre, un porridge de hrișcă, ce te ajută la reglarea nivelului de glicemie din sânge, dar și la îmbunătățirea digestiei și să continui la prânz cu o salată sățioasă și plină de nutrienți.
Mic dejun
Porridge de hrișcă cu lapte de orez
Fierbe fulgii de hrișcă pentru câteva minute în laptele vegetal de orez. Amestecă-i apoi cu o linguriță de semințe de chia, un praf de scorțișoară și fructe de pădure congelate.
Gustare
Un fruct la alegere
Prânz
Salată sushi
Fierbe orezul brun și adaugă peștele la cuptor. După ce acestea sunt gata, adaugă-le în salată, alături de buchețele de broccoli fiert, morcov ras, ardei capia, felii de avocado, suc de lămâie, sare, piper și turmeric.
Gustare
Un iaurt de băut
Cină
Supă cremă de dovlecel cu parmezan și crutoane
Pune la fiert un morcov, un ardei capia, o rădăcină de păstârnac, un cartof și doi dovlecei tăiați cubulețe. După ce au fiert, pasează-le într-un blender. Condimentează supa cu sare, un praf de piper, cimbru, turmeric și adaugă deasupra o lingură de parmezan ras și crutoanele.
Citește și:
Jamie Oliver te învață cum să faci singură pâinea, folosind doar trei ingrediente
Foto: Shutterstock