Alina Trifu, consulant în nutriție și fondator iHealth, îți propune un plan alimentar pe care îl poți urma în această perioadă și care te va ajuta să îți menții greutatea și să îți întărești sistemul imunitar.
Cum probabil te-ai obișnuit deja, continuăm și astăzi planul alimentar propus de consultantul în nutriție, Alina Trifu. Pentru ziua de vineri, Alina îți recomandă să îți începi dimineața cu un preparat bogat în fibre, un porridge de hrișcă, ce te ajută la reglarea nivelului de glicemie din sânge, dar și la îmbunătățirea digestiei și să continui la prânz cu o salată sățioasă și plină de nutrienți.
Porridge de hrișcă cu lapte de orez
Fierbe fulgii de hrișcă pentru câteva minute în laptele vegetal de orez. Amestecă-i apoi cu o linguriță de semințe de chia, un praf de scorțișoară și fructe de pădure congelate.
Un fruct la alegere
Salată sushi
Fierbe orezul brun și adaugă peștele la cuptor. După ce acestea sunt gata, adaugă-le în salată, alături de buchețele de broccoli fiert, morcov ras, ardei capia, felii de avocado, suc de lămâie, sare, piper și turmeric.
Un iaurt de băut
Supă cremă de dovlecel cu parmezan și crutoane
Pune la fiert un morcov, un ardei capia, o rădăcină de păstârnac, un cartof și doi dovlecei tăiați cubulețe. După ce au fiert, pasează-le într-un blender. Condimentează supa cu sare, un praf de piper, cimbru, turmeric și adaugă deasupra o lingură de parmezan ras și crutoanele.
Foto: Shutterstock