(P) Ce poti face atunci cand suferi de insomnii in timpul noptii

Insomniile sunt cel mai mare cosmar al unei persoane care are nevoie de foarte multa odihna, pentru ca a doua zi sa fie odihnita la locul de munca. Oboseala acumulata iti poate da peste cap toate planurile, te poate face mai ursuz, iar relatiile cu ceilalti colegi de la munca pot avea de suferit.

Atunci cand suferi de insomnii inexplicabile, trebuie sa localizezi exact cauza acestei lipse de somn si sa rezolvi rapid aceasta problema, intrucat ai nevoie de odihna pentru a fi la capacitate maxima, in fiecare zi de lucru. Noi iti vom povesti pe larg despre 3 dintre principalele cauze ale lipsei de somn, pentru a-ti fi mai usor sa identifici corect motivul acestor insomnii:


Schimba lenjeria de pat

O lenjerie de pat ce nu iti ofera confortul dorit in timpul somnului, este exact ce nu ai nevoie in orele din noapte. Trebuie sa tii cont de acest detaliu important, mai ales daca ai copii. Cei mici au nevoie de un somn foarte bun, pentru ca orele de scoala si lectiile cer foarte multa concentrare.

De aceea, trebuie sa te asiguri ca ai in fiecare camera din casa lenjerii pentru pat de calitate. Cele mai apreciate astfel de produse sunt realizate din materiale excelente, precum bumbacul satinat, bumbacul natural, policotton sau tesatura Jacquard.


Cumpara un pat foarte bun

Somnul pe un pat cu denivelari, ce dispune de o saltea in valuri, nociva pentru spatele tau, nu iti poate oferi nicidecum somnul de care ai nevoie. De aceea, trebuie sa iti cumperi mobila pentru dormitor foarte buna, pentru ca dormitorul este locul in care iti reincarci bateriile pentru o noua zi plina de provocari. Patul si salteaua trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, de care trebuie sa tii cont: dimensiuni, calitatea materialelor, ventilatie, proprietati terapeutice pentru muschii spatelui si coloana vertebrala.

Consulta un specialist

S-ar putea ca problemele tale cu somnul sa nu aiba nicio legatura cu salteaua sau cu lenjeria de pat pe care o folosesti. Un simplu consult la o clinica de neurologie iti poate oferi raspunsul pe care il cautai, vizavi de insomniile tale. Tulburarile de somn se investigheaza cu ajutorul polisomnografului. Procedura consta in monitorizarea simultana a mai multor parametri, intr-o camera special amenajata pentru acest scop.


Se urmaresc electroencefalograma, miscarile toracice ( respiratia ), miscarile membrelor si electrocardiograma, pacientul fiind monitorizat audio si video. Scopul polisomnografiei este de a determina existenta unor tulburari ale fiziologiei somnului ce pot indica afectiuni degenerative, dar si tulburari de memorie sau de concentrare.

Iti dorim sa te bucuri in fiecare noapte de un somn dulce si odihnitor, deoarece orele de somn sunt extrem de importante pentru sanatatea si activitatea fiecaruia dintre noi. Pentru asta, trebuie sa te asiguri ca ai o lenjerie foarte buna de pat, realizata din cele mai bune materiale si o saltea confortabila, ce ii permite pielii sa respire, indiferent de anotimp. Mai mult decat atat, poti face si un control la o clinica de neurologie, pentru a fi sigur ca tulburarile de somn nu sunt cauzate de o afectiune degenerativa.

Foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet