Noul coronavirus ar putea deveni o infecție sezonieră, avertizează specialiștii chinezi

Cercetătorii chinezi afirmă că noul coronavirus nu va dispărea, ci din contră, ne vom confrunta cu noi valuri în perioada următoare.

Noul coronavirus ar putea deveni o infecție sezonieră, avertizează specialiștii chinezi

Deși cu toții speram ca noul coronavirus să dispară odată pentru totdeauna, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 17 ani cu SARS, specialiștii chinezi afirmă că acest lucru nu se va întâmpla. Aceștia cred mai degrabă că virusul va deveni asemenea gripei, sezonier.

Iar asta este cauzat în primul rând de numărul mare de persoane asimptomatice. Acestea pot răspândi virusul în jurul lor, îmbolnăvind un număr considerabil de oameni, fără măcar a fi conștiente de acest lucru. În 2003 însă, lucrurile au stat diferit. Toți cei afectați de virusul SARS prezentau simptome grave. Au fost izolați, iar astfel răspândirea a putut fi oprită.

„Este extrem de probabil ca această pandemie să continue mult timp de acum încolo și să devină una sezonieră”, spune Jin Qi, Directorul Institutului de Anatomie Patologică din cadrul Academiei de Studii Medicale din China.

De aceeași părere sunt mai mulți cercetători din întreaga lume. Aceștia susțin că, în ciuda eforturilor pe care autoritățile le-au făcut, de a ține în frâu răspândirea virusului, nu putem de vorbi de o eradicare completă.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Statelor Unite ale Americii de alergii si boli infecțioase, susținea că noi cazuri încep să apară în țările din emisfera sudică, odată cu intrarea în sezonul de iarnă. Acest lucru l-a determinat să creadă că noul coronavirus va deveni unul sezonier.

De asemenea, au existat și păreri conform cărora virusul va dispărea odată ce temperaturile vor crește. Inclusiv președintele SUA, Donald Trump, declara acest lucru cu puțin timp în urmă. Însă, cercetătorii chinezi dezmint această supoziție, spunând că nu există probe evidente în acest sens.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Virusul este sensibil la căldură, dar când este expus la 56 de grade Celsius pentru o perioadă de 30 de minute. Iar temperaturile nu vor fi niciodată atât de ridicate”, spune Wang Guiqiang, șeful departamentului de boli infecțioase al spitalului Peking University First. „Așa că, șansele ca numărul de îmbolnăviri să scadă în timpul verii sunt foarte mici”, concluzionează acesta.

Citește și:
În Europa au demarat primele testări pe oameni pentru un vaccin împotriva coronavirusului

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video