Noile super alimente si beneficiile surprinzatoare pe care le au asupra corpului nostru

Regimul alimentar are un impact mai mare decat ne-am astepta asupra bunastarii intregului organism. Din aceasta cauza, produsele pe care le consumam fie ne dau o mana de ajutor sau au efecte negative asupra sanatatii corpului.

Noile super alimente si beneficiile surprinzatoare pe care le au asupra corpului nostru

Pentru a te convinge ca secretul unui organism sanatos consta in mare parte in alegerile alimentare, iti prezentam cateva dintre cele mai neasteptate produse si beneficiile surprinzatoare ale acestora asupra corpului nostru!

1. Semintele de in

Semintele de in poarta cu mandrie eticheta de aliment extrem de bogat in nutrienti, caracteristica ce le ridica la rangul de superalimente. Aceste seminte micute, de culoare galbena sau maro, detin un profil nutritional impresionant. Acestea ar putea fi incorporate in aproape orice fel de mancare. Semintele de in sunt extrem de bogate in Omega 3, acizi grasi ce nu sunt produsi de corpul nostru, insa care ne ajuta sa mentinem sanatatea creierului si a functiilor cognitive, in acelasi timp avand grija de aspectul tenului si al podoabei capilare. Printre beneficiile consumului de seminte de in se numara reducerea riscului de a suferi de afectiuni cardiace sau chiar de cancer de san.

De asemenea, semintele de in contin un procent insemnat de antioxidanti, ce intarzie efectele procesului de imbatranire, iar fibrele ajuta la pierderea de kilograme si la buna functionare a sistemului digestiv. Pentru a te bucura in deplinatate de benficiile acestor seminte, ar fi mai bine sa le maruntesti inainte de a le consuma.

2. Extract din boabe verzi de cafea

Extractul din boabe de cafea verzi este una dintre cele mai recente descoperiri in materie de alimente-minune, fiind apreciat de catre nutritionisti pentru proprietatile sale. Acesta ofera acelasi boost de energie asemenea cafelei, insa fara efectele adverse precum hiperactivitatea si un nivel sporit al colesterolului, din lipsa unei substante numita cafestol.

Extractul din boabe verzi de cafea este bogat in antioxidanti, acid clorogenic si polifenoli ce combat radicalii liberi din organism si intaresc sistemul imunitar. In plus, intarzie procesul de imbatrinire, ajuta la pastrarea nivelului tensiunii arteriale in limitele normale si ofera nutrientii necesari pentru o piele si un par sanatos. Insa, cel mai mare beneficiu al extractului din boabe verzi de cafea este contributia acestuia in procesul de slabire, datorita prezentei acidului clorogenic.

3. Curcuma

Acest condiment obtinut din radacina unei plante populare in Asia, numita Curcuma Longa, poate fi considerat drept cel mai sanatos condiment din lume si este utilizat pe larg de catre vracii indieni ce se conduc dupa practicile Ayurveda. Beneficiile alimentului numit curcuma sunt numeroase si foarte importante, acest produs demonstrand rezultate in tratarea unor afectiuni ale tenului precum acneea sau psoriazisul, reduce prezenta alergiilor si amelioreaza simptomele artritei.

Printre cele mai importante contributii aduse de curcuma organismului este lupta impotriva aparitiei cancerului, a bolii Alzheimer si a afectiunilor cardiace. Datorita studiilor extensive efectuate s-a descoperit ca proprietatile acestui condiment sunt cel mai bine valorificate daca acesta este utilizat in combinatie cu piper negru.

4. Seminte de chia

Desi neinsemnate din punct de vedere al dimensiunilor, semintele de chia reprezinta, de fapt, un aliat foarte important in incercarea de a te ingriji cat mai bine de sanatatea organismului tau. Acestea numara o varietate larga de componente ce aduc beneficii, printre cele mai importante fiind: o buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui.

Proteinele ce se contin in semintele de chia au efecte pozitive asupra aspectului tenului, parului si al unghiilor. De asemenea, semintele de chia sunt bogate in vitamine, precum A, B, E si D si minerale, precum  zinc, potasiu, calciu, fier si altele. Un singur gram de seminte de chia contine de opt ori mai mult Omega-3 decat somonul, de sase ori mai mult calciu decat laptele si de trei ori mai mult fier decat spanacul.

5. Kale

Densitatea nutritionala a acestei plante numita kale' nu poate fi depasita de aproape nici o alta legume cu frunze verzi. Kale are un continut impresionant de proteine, fiind numita in gluma de catre unii specialisti drept noua carne de vita'.

Antioxidantii din structura acestei legume inrudite cu varza de Bruxelles actioneaza in favoarea tenului nostru, oferindu-i un aspect sanatos si prevenind pierderea elasticitatii. Un alt beneficiu demn de luat in seama este faptul ca lupta impotriva aparitiei cancerului, prin eliminarea potentialelor celule cancerigene din organism.

6. Polen de albine

Polenul de albine este un aliment bogat in proprietati benefice organismului, fiind un element des intalnit in tratamentele holistice. Acesta este considerat unul dintre cele mai nutritive alimente, deoarece contine majoritatea componentelor necesare organismului uman.

Datorita acestei compozitii, polenul contribuie in mai multe feluri la mentinerea sanatatii, avand numeroase functii. Acesta este un energizant natural, calmeaza pielea iritata, trateaza alergiile, iar enzimele din continutul polenului sustin functionarea propice a sistemului digestiv. De asemenea, polenul de albine contine acid folic, element vital in timpul sarcinii.

Foto: glass of green smoothie on wooden table from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet