Motivele pentru care te simți mereu epuizată

Ai mereu senzația că ești epuizată și că nu mai poți? Probabil, așa și este. Cele mai multe dintre noi nu conștientizăm cantitatea de odihnă de care avem nevoie.

Motivele pentru care te simți mereu epuizată

Somnul are un rol foarte important pentru o stare corespunzătoare de sănătate, chiar mai mare decât realizăm. Este necesar să facem un efort pentru a dormi mai bine noaptea, te vei simți mai bine, vei arăta mai bine și vei fi în cea mai bună formă.

Iată câteva motive care te-ar putea determina să te simți epuizată:

Nu dormi suficient


Uneori, singurul motiv pentru care ești epuizată este că pur și simplu nu dormi suficient. Cele mai multe dintre noi nu respectă cele 7-8 ore de somn de care avem nevoie cu adevărat. De obicei, ne mulțumim cu 6 ore de somn, iar acest lucru nu este suficient. După un somn de 8 ore te vei simți plină de energie și mai în formă.

Ești foarte stresată

Stresul afectează calitatea somnului. Atunci când ești stresată nu vei reuși să dormi atât de mult cât are nevoie corpul tău și calitatea somnului va fi afectată. Nu vei dormi atât de adânc cât ai nevoie sau, din cauza stresului, s-ar putea să ai coșmaruri. Încearcă să aplici niște tactici de management al somnului precum exercițiile fizice, cititul sau ascultatea unor melodii liniștitoare.

Ești dependentă de tehnologie

Tehnologia ne-a schimbat viața într-un mod pozitiv. Singurul lucru negativ este că am devenit dependenți de ea și ne întrerupe chiar și somnul și timpul dedicat odihnei. Este dificil să stabilești limite atunci când vine vorba de tehnologie, însă s-ar putea să te surprindă faptul că vei avea numai de câștigat. Renunță la a dormi cu telefonul lângă tine sau la a-l butona până când adormi. Încearcă să citești ceva, vei fi surprinsă de diferența pe care o va face.

Medicamentele pe care le iei te obosesc

S-ar putea ca senzația de epuizare pe care o ai să fie doar un efect secundar al medicamentelor pe care le iei. Multe dintre acestea pot cauza amețeli și stări de vomă. Antihistaminicele și pastilele împotriva alergiilor sunt de multe ori motivul pentru care îți este somn și te simți fără vlagă. Dacă observi că această stare se prelungește, cel mai bine ar fi să îi ceri doctorului tău să îți prescrie un alt medicament.

Nu te poți detașa de ce se întâmplă în jurul tău

Ți se întâmplă să stai întinsă în pat și să te simți asaltată de zeci de gânduri legate de probleme mai mici sau mai mari cu care te-ai confruntat în ultima vreme? Te gândești la problemele personale sau la ce ai de făcut în următoarea zi? Încearcă următorul truc: păstrează lângă pat o agendă în care să scrii lucrurile care necesită un răspuns și pe care te temi să nu le uiți.

Patul tău este inconfortabil

Un pat inconfortabil poate fi de vină pentru starea ta de epuizare. Poate nu te odihnești suficient și ar trebui să faci câteva schimbări în dormitorul tău. Chiar dacă acest lucru ar însemna o cheltuială majoră, trebuie să ții cont că somnul este important, iar sănătatea ta merită orice investiție.

Suferi de insomnii

Unele persoane au probleme cu insomniile. Dacă te numeri printre ele, încearcă să iei măsuri împotriva insomniilor, renunță la cofeină și transformă-ți dormitorul într-un loc cât mai odihnitor. Dacă aceste lucruri nu te ajută atunci ar trebui să discuți cu un doctor.

Citește și:
Sfaturi și trucuri utile pentru a obține mai repede abdomenul mult visat

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet