În timp ce unii abordează tehnici de slăbit de-a dreptul șocante, există, de altfel, altele comune, de durată, ce par să fie o idee bună – și chiar să funcționeze – dar nu vor face decât să cauzeze la final câștigarea unor kilograme în plus.
1. Nu trebuie să mai mănânci după anumite ore
Dacă ai auzit că nu ar trebui să mănânci după orele 6, 7 sau 8 p.m. atunci când vrei să pierzi în greutate, află că nu e adevărat. Mâncarea consumată seara nu este depozitată în mod automat sub formă de grăsimi, după cum crede toată lumea.
Timpul la care te oprești din a mânca nu are nicio legătură cu kilogramele în plus sau în minus – contează de fapt totalul de calorii pe care le consumi într-o zi. Dacă te încadrezi în categoria celor care optează pentru gustări târziu în noapte, fă alegeri mai sănătoase și mai ușor de digerat.
2. Privarea de anumite alimente
Fie că e vorba de carbohidrați, gluten, zahăr, toate bunătățile la cuptor sau, pur și simplu, orice, nutriționiștii consideră că viața asta chiar nu poate fi susținută de mâncărurile tale preferate – pizza-înghețată-paste. După o perioadă de privare forțată, cei mai mulți oameni se vor pune pe devorat o farfurie enormă cu orice nu au mâncat până atunci.
Sau, dacă sunt capabili de a depăși o perioadă de eliminare, odată ce se întorc la a mânca din nou aceste alimente, kilogramele pe care le-au pierdut vor reveni la loc ușor. Când vine vorba despre a-ți menține greutatea, cheia e moderația.
3. Adoptarea unei diete fără grăsimi
A exclude total grăsimile sau cât se poate de puțin a fost un trend fantastic în anii 90. Cele mai multe alimente cu puține grăsimi vin la pachet cu zahăr pentru a da aromă și ca rezultat, sfârșesc prin a cauza câștigarea kilogramelor – în special grăsimea de pe abdomen.
Cel mai este important de reținut este că, mâncând grăsimi sănătoase precum avocado, ulei de măsline și nuci poate ajuta la un metabolism mai bun arzând inclusiv grăsimea de pe abdomen. Grăsimile sănătoase îți vor da energie pe termen lung, așadar, nu ezita să adaugi nuci în smoothie-ul tău, avocado în supă și pune-ți legumele la cuptor cu niște ulei de măsline.
4. Sari peste mese
Pentru a pierde în greutate, trebuie să îți stabilești un anumit număr de calorii. Și, în timp ce una dintre soluții e reprezentată de reducerea numărului de calorii, a sări peste o masă întreagă ar trebui să nici nu intre în calcul. Lăsându-ți corpul să moară de foame îi poate încetini metabolismul determinându-l să mănânce mai mult mai târziu. Și să o zicem pe bune, dacă optezi pentru nimic, nu vei avea energia de a arde calorii în timpul antrenamentului pe seară.
În afară de a adopta o dietă sănătoasă în general, cea mai bună cale de a-ți reduce numărul de calorii este să găsești variantele sănătoase ale mâncărurilor tale preferate și de altfel, prin a alege alimentele sărace în calorii, dar bogate în fibre, proteine sau cereale integrale care îți oferă senzația de sațietate.
5. Faci doar exerciții
Cu siguranță sportul face parte din ecuația pierderii în greutate, dar dacă cumva consideri că poți mânca orice, nu vei fi neapărat încântată de rezultate. Reține faptul că a alerga timp de 30 de minute semnifică arderea a 270 de calorii. Pentru a pierde 500 de grame pe săptămână, trebuie să îți scoți din alimentație 500 de calorii/zi. Dacă luăm în calcul și cele 30 de minute de antrenament, tot va mai trebui să excluzi 230 de calorii din alimentație, lucru care nu se traduce neapărat prin a mânca tot ce e la vedere.
Statisticile ne arată, de fapt, că „abdomentul se face în bucătărie', mai exact, ceea ce mănânci – concentrându-te pe porțiile de mâncare sănătoasă de-a lungul zilei – poate fi chiar mai important față de cât de mult lucrezi la sală.
Citește și:
Greșelile care te împiedică să ai silueta perfectă
Foto: Arhiva Revistei ELLE