7 mici ajustări în rutina zilnică sunt suficiente pentru ca tu să te simți mai bine în propriul corp.
Micșorează consumul de alcool
Dacă faci parte din femeile cu o viață socială activă și, deci, multe evenimente la care se consumă mai mult sau mai puțin alcool, atunci ar trebui să iei în calcul ajustarea cantității de alcool consumate. Motivul este unul, credem, foarte convingător! Pe lângă efectele negative pe care deja le cunoaștem, rețineți că alcoolul afectează hormonii responsabili de senzația de foame, reducând nivelul leptinei, hormon produs de sistemul endocrin. Prin urmare, devine dificil ca organismul tău să simtă că a primit suficiente alimente și, deci, să te împingă spre a mânca mult peste necesar.
Înlocuiește iaurtul slab în grăsimi cu cel gras!
Producătorii de iaurturi cu cantități infime de grăsimi au influențat destul de puternic opinia publică, făcându-ne să ne ferim, cu orice preț, de produsele cu procentaj de grăsime ridicat. Totuși, se pare că nu este cea mai înțeleaptă decizie. Deoarece necesită mai mult timp pentru a fi digerată, grăsimea rămâne în stomac și astfel ne conferă senzația de sațietate, pentru mult mai mult timp.
Mare parte din specialiști susțin sus și tare că principiul de a pierde în greutate, consumând lactate slabe în grăsimi, reprezintă doar un mit. Mai mult decât atât, cercetările recente susțin mai degrabă pierderea kilogramelor în plus printr-o dietă bazată pe lactate bogate în grăsimi, decât prin maniera contrară. În concluzie, consumă liniștită iaurturi grase! Metabolismul îți va mulțumi!
Atenție sporită la aspectul farfuriei
Cercetările relevă că factori precum dimensiunea sau culoarea farfuriei din care mănânci influențează direct cantitatea de alimente pe care le consumi. Deși toate ne străduim și punem suflet în aranjarea și aspectul farfuriei când avem invitați la masă, se pare că atunci când este vorba despre propria persoană devenim neglijente. Acest lucru rezultă într-o rutină alimentară haotică.
Studiile de specialitate afirmă că o atenție sporită asupra felului în care ne pregătim mesele, asupra aspectului alimentelor în farfurie, ne va determina să mâncăm fie mai puțin (aspectul plăcut se transpune într-un gust plăcut și, deci, în sațietate), fie mai mult (în cazul indiferenței vizavi de acest aspect).
Pune mâncarea rămasă deoparte
Chiar dacă adopți o dietă sănătoasă, totuși poți fi expusă la consumul unei cantități duble de mâncare în timpul unei singure mese, lucru care poate fi la fel de dăunător siluetei ca și indiferența completă. Nutriționiștii ne sugerează următoarea soluție: după ce ți-ai pregătit masa, ia mâncarea rămasă și pune-o deoparte (în frigider, spre exemplu). Se pare că prin simplul fapt că nu o mai ai în față, creierul tău va percepe că, odată ce ai terminat de mâncat, te-ai și săturat.
Stabilește-ți obiective
Calea prin care vei evita efectul de neglijență totală asupra aspectului tău fizic, pe care toate îl cam resimțim în sezonul rece, este aceea de a-ți fixa niște obiective clare încă dinaintea începerii „colapsului'. Astfel, apucă-te să îți contorizezi și ajustezi regimul alimentar, precum și de exerciții fizice și fii sigură că noul sezon nu te va prinde altfel decât extrem de încântată de felul în care te prezinți.
Consumă oțet
Oțetul a fost mereu prezent în medicina alternativă ca tratament pentru multe, printre care acnee sau infecții ale urechii. Cu toate acestea, un anume beneficiu, demn de cunoscut de altfel, nu a răsunat atât de tare ca și restul. Oțetul din cidru de mere reglează nivelul de zahăr din sânge, inhibând grelina (hormon responsabil cu senzația de foame) acțiune ce favorizează senzația de sațietate. Prin urmare, include oțetul din cidru de mere în alimentația ta zilnică sau consumă la prânz un cocktail sănătos realizat dintr-o lingură de oțet, o lingură de miere și 250 ml de suc proaspăt de grapefruit.
Reinterpretează desertul
O alimentație corectă nu înseamnă neapărat eliminarea definitivă a deșertului. Trebuie doar să faci apel la creativitate și să ai grijă să utilizezi doar ingrediente sănătoase, naturale. O sugestie de genul, extrem de rapid de preparat, o reprezintă înghețata din fructe, pe care ți-o faci singură, acasă. Stoarce sucul din ce fructe îți plac, adaugă niște fructe de pădure și pune amestecul la congelator până când îngheață. Gata un desert delicios și plin de vitamine!
Citește și:
Sfaturi și trucuri utile pentru a obține mai repede abdomenul mult visat
Foto: Arhiva Revistei ELLE