Izolare la domiciliu? Cum să faci din carantină un proces din care să ieși câștigată

Acestea sunt vremuri de izolare la domiciliu. Motivul? Pandemia cu Coronavirus! Folosește timpul acesta în avantajul tău.

Izolare la domiciliu? Cum să faci din carantină un proces din care să ieși câștigată

Izolare la domiciliu nu sună prea grozav? Angajatorul te-a trimis să lucrezi de acasă, tocmai ca să te protejeze. Nu mai intri în contact cu mulțimile din mijloacele de transport în comun, nu riști să iei virusul de la cineva de la serviciu. Nici ieșirile în oraș nu sunt o idee grozavă, tocmai din același motiv al expunerii. Multe mall-uri și-au redus programul, cluburi s-au închis, restaurantele și barurile sunt goale. Viața ta socială s-a schimbat brusc. Până și Guvernul și Parlamentul se află în izolare la domiciliu. În acest context este necesară o reorganizare și schimbare de optică.

Izolare la domiciliu: casa ta – spațiul tău de siguranță

Trecem peste proviziile însemnate de conserve, carne de pus la congelator, hârtie igienică, orez și paste. Știm cu toții că rafturile magazinelor seara sunt goale și imaginea asta în sine creează anxietate. Dar tocmai în acest demers de izolare la domiciliu, fă din căminul tău cel mai confortabil și mai sigur loc de pe pământ. Ca un cocon în care să te simți bine, protejat. Mulți vor spune că pasul 1 este dezinfectarea. Ok, fă-o. Cu ocazia asta poate rearanjezi și mobila cum îți doreai demult, dar nu aveai timp. Aduci o notă de noutate! Seara creează o atmosferă intimă cu lumină difuză. Uită de toate becurile aprinse și lasă o veioză sau un lampadar. Care este camera în care petreci cel mai mult timp? Sufrageria? Ea trebuie să fie epicentrul comodității. Folosește cu încredere multe pernuțe, pături pufoase, savurează cu plăcere un ceai bun sau o ciocolată caldă.

Izolare la domiciliu și autoanaliză

Pentru cei singuri poate fi un test legat de relația cu propria persoană. Cât de bine te simți numai tu cu tine? Ești introvert sau ai mereu nevoie de oameni în jur? Acești oameni și ieșirile te ajută să fugi de gândurile și problemele tale? Ei bine, solitudinea este necesară. Avem timp să facem pace cu diverse aspecte ale vieții noastre, să le analizăm, să ne repoziționăm față de anumite scopuri sau relații.

Izolare la domiciliu vs. singurătate

Locuiești singură? Poți vorbi la telefon cu cei dragi, prin mesaje, iar mai toți prietenii au grupuri pe Whatsapp sau Messenger-ul de Facebook. Cine te împiedică să fii mereu în contact cu ei, chiar și online? În plus, ai nevoie de această conectare emoțională. Iată o situație când social media are un impact pozitiv. Însă, mare atenție, filtrează toate acele știri care îți bombardează wall-ul, în special dacă te știi anxioasă.

Locuiești cu iubitul? Acum aveți mai mult timp pentru voi doi! Ai copii? După ce ai închis laptopul, tu și partenerul tău de viață jucați-vă cu cei mici. Nu mai pierzi minim 2 ore în trafic, 1 oră dimineața cu pregătirile pentru birou, deci ai 3 ore câștigate pe care le poți folosi cu succes pentru familie.

Activități artistice sau culturale

Caută pe internet și vei găsi o mulțime de muzee care oferă gratuit tururi virtuale. Piese de teatru se joacă cu sala goală, dar sunt transmise online pentru spectatori. Aici e necesar să cumperi bilet. Dar poate ai un teanc de cărți care așteptau demult să fie citite. Filme de care nu aveai timp, conferințe tentante, hobby-uri indoor pe care le amânai. Cochetezi cu pictura? Excelent! Este o formă de art-terapie, adevărată relaxare pentru vremuri încărcate de tensiune. Îți place să gătești? Izolarea la domiciliu îți permite să încerci tot felul de rețete, să-ți descoperi sau perfecționezi talentul culinar. Ești extrem de obosită? E foarte ok să nu faci nimic, doar pur și simplu să te odihnești. În esență folosește timpul pe care îl ai, și contextul actual, pentru a-ți încărca bateriile. Stay safe!

Citește și:
Nu-ți mai hrăni fricile! 8 metode să gestionezi panica produsă de Coronavirus

Foto:PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet