Poate suna amuzant, dar astazi chiar este ziua internationala dedicata watermelon-ului, adica, pe romaneste, a pepenului.
Si cum este sezonul perfect pentru acest fruct, Sorina Fredholm, experta in diete si retete ultra- sanatoase, a pregatit pentru tine o serie de tip-suri care sa iti indulceasca viata cu… evident, ingredientul de baza al zilei, pepenele.
Pepenele este un fruct delicios si revigorant, care este de asemenea si foarte sanatos. Conține doar 46 de calorii pe cana, cu un continut ridicat in vitamina C, vitamina A si multi alti nutrienti.
Pepenele verde are nenumarate beneficii pentru sanatate, acesta fiind topul Sorinei:
Apa este cel mai important mod sa ne menținem hidratati. Insa si alimentele cu un conținut mare de apa ajuta iar pepenele verde este de 92% apa. Iar combinatia de apa si fibre inseamna un volum ridicat de mancare, fara o multime de calorii.
Vitamina C ajuta organismul sa produca colagen, o proteina pielii care pastreaza pielea supla si parul puternic iar vitamina A este de asemenea important pentru o piele sanatoasa, deoarece ajuta la hidratarea pielii. Alte 2 componente, licopen si beta-caroten protejeaza impotriva arsurilor solare, deci ideal de consumat pe timpul verii.
Citrulina, un aminoacid din pepenele verde, poate reduce durerile musculare și ajuta la o recuperare mai rapida a ritmului cardiac. Deci un suc de pepene verde dupa antrenament poate ajuta la o recuperare mai rapida după exercitii fizice.
Ingrediente:
2 felii de pepene
4-5 rosii cherry
50 g de feta
1/2 cana de quinoa
frunze menta si busuioc
1 lingura ulei masinle
1 lingurita balsamico
1 lingurita suc lamaie
Mod de preparare:
1. Clateste quinoa in apa rece de cateva ori si pune-o la fiert timp de 15 minute, apoi scurge-o bine.
2. Pregateste dressingul: amesteca uleiul masline, balsamico, sucul de lamaie
3. Taie pepenele si feta cubulete si pune-le intr-un bol de salata.
4. Completeaza cu quinoa, amesteca putin si varsa dressingul peste.
5. Adauga frunzele de menta si busuioc.
6. Savureaza la pranz, intr-o zi torida de vara.
Ingrediente:
2 felii pepene verde
sucul de la 1 lamaie
1 bucata ghimbir (6-7 cm)
gheata
Mod de preparare:
1. Taie pepenele bucati.
2. Intr-un aparat de presat la rece stoarce lamaia si ghimbirul.
3. Adauga fructele, sucul si cuburile de gheta intr-un blender si amesteca 1 minut.
4. Racoreste-te dupa o alergare sau o sesiune de yoga.
Ingrediente:
1 felie pepene rosu
1 felie pepene galben
1/2 zuccini
1/2 castravete
4-5 frunze kale
4 rosii cherry
4 ridichi
2 linguri de naut
1 lingura ulei masline
1 lingurita suc lamaie
sare mare
seminte dovleac
Mod de preparare
1. Maseaza frunzele de kale cu putin ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare. Vor lasa un suc ideal ca dressing.
2. Taie restul de legume si fructele bucati
3. Adauga-le pe toate intr-un bol de salata si amesteca-le
4. Presara niste seminte de dovleac si serveste aceasta salata sanatoasa la o cina relaxata in familie.