Stresul pe care îl resimțim aproape zilnic în ultima perioadă ne determină să ne schimbăm stilul de viață, inclusiv alimentația.
În urma pandemiei de coronavirus și implicit a izolării, cu toții trecem printr-o serie de schimbări care ne pot afecta atât din punct de vedere mental, cât și fizic.
În ciuda tuturor eforturilor pe care le facem să ne ținem și în această perioadă de o dietă, trebuie să recunoaștem că uneori poate mâncăm mai mulți carbohidrați sau exagerăm cu dulciurile. Însă, trebuie să ne amintim că acum ar trebui să acordăm o atenție și mai mare sănătății noastre și alimentației pe care o avem.
Stresul poate fi motivul care ne împiedică să mâncăm mai mult decât este cazul, iar acest lucru nu are neapărat legătură cu această criză provocată de coronavirus, ci mai degrabă cu faptul că nu ne dorim să ne îngrășăm după perioada asta.
Astfel, specialiștii ne recomandă să nu ne refugiem în mâncare și să încercăm să ne stabilim un plan alimentar. Iată care sunt motivele pentru care îți e teamă să mănânci mai mult decât e necesar în această perioadă:
Trebuie să recunoaștem că acum tentațiile sunt mai mari deoarece ne putem comanda mai des mâncare la domiciliu deoarece este mult mai comod. Pe de altă parte, sunt persoane care se gândesc în această perioadă de izolare că urmează o dietă, iar astfel își impun să respecte anumite reguli și nu exagerează cu unele alegeri alimentare, cum ar fi fast-food, carbohidrați sau dulciuri.
Dacă înainte nu erai atât de exigentă cu alegerile alimentare pe care le făceai, ei bine, acum îți poți da seama că acest mod te face să îți menții greutatea dorită în această perioadă. Chiar dacă inițial poate fi destul de dificil să urmezi un plan, din când în când îți poți face și micile plăceri.
Dacă ți s-a întâmplat în momentul izolării să mănânci mai mult decât a fost cazul, după ai decis să te abții să mănânci tot ceea ce îți dorești. Ceea ce ar trebui să faci ar fi să mănânci mai puțin, dar des pentru a preveni fluctuațiile de greutate.
Din cauza stresului și a emoțiilor negative pe care le resimțim, putem crede cu ușurință că refugierea în mâncare ar fi soluția care ne-ar salva. Însă, specialiștii ne recomandă ca inițial să ne identificăm fricile și să ne dăm seama dacă ele sunt reale sau nu.
Chiar dacă programul nostru a suferit modificări în această perioadă de izolare, acest lucru ne dă ocazia să ne formăm o nouă rutină. Așadar, ceea ce ar trebui să faci constă în stabilirea unor ore fixe la care să mănânci. Pe lângă asta, ai mai mult timp de gătit și îți poți pregăti cu o seară înainte anumite preparate pentru a doua zi.
Unele femei pot avea obiceiul de a se cântări în fiecare zi pentru a se asigura că nu iau niciun kilogram în plus. Chiar dacă îți este teamă că te vei îngrășa, important este să păstrezi un echilibru între alimentație și antrenamente și să încerci pe cât posibil să faci alegeri sănătoase.
Știrile care au legătură cu pandemia de coronavirus care a îngrozit întreaga lume ne pot copleși. În această perioadă, pentru a nu te simți supraîncărcată de informații, mai ales că unele pot fi false, trebuie să te informezi întotdeauna din surse sigure și să îți dai seama că această perioadă dificilă va trece. Experții ne încurajează să încercăm diverse activități, precum gătit, dansat, cântat, pictat sau meditația pentru a reuși să ne eliberăm mintea de emoțiile negative.
Foto: Imaxtree