Îți întâlnești iubirea vieții, urmează căsătoria, apoi dorința de a avea un copil și… probleme legate de fertilitate. Infertilitatea: 8 lucruri despre care nu vorbește nimeni deși ar trebui.
Sunt fel și fel de cazuri. Când femeile nu pot rămâne însărcinate. Și încearcă, fac tot posibilul. Dorința e tot mai mare și, în cazurile fericite, reușesc după câțiva ani să rămână, până la urmă, însărcinate. Deși fiecare persoană face față problemei în felul ei, noi îți prezentăm 8 lucruri pe care ar trebui să le știi despre infertilitatea în rândul femeilor.
Da, te poți confrunta cu această problemă chiar dacă ai 25-30 de ani. În acest caz, nu trebuie să existe neapărat un motiv pentru care apare infertilitatea. Aceasta se instalează pur și simplu, dar nu este o regulă să devină ceva permanent. Tu și soțul tău aveți însă nevoie de ajutor specializat.
Vei simți fiecare lună trecută în care nu ai rămas încă gravidă, de parcă ești mai aproape de eșec. Cu fiecare lună care a trecut, opțiunile tale devin din ce în ce mai limitate, iar după o anumită perioadă de timp, multe femei își pierd speranța.
Să te afli în jurul altor părinți și al copiilor acestora va fi destul de greu. Să vezi femei însărcinate va fi greu. Încearcă să faci tot posibilul să îți setezi în minte că totul se va termina cu bine.
Întreținerea unui bebeluș este scumpă? Stai să vezi cât costă toate tratamentele pe care le ai de făcut dacă vrei să rămâi însarcintă. În România, costurile variază între 800 de euro și 10000, în funcție de nevoi. Ar trebui, totuși, să fim împăcăți cu asta, căci prețurile sunt cu mult mai mici față de alte state. În Marea Britanie, costurile se ridică până la 12.650 de euro, în timp ce în Statele Unite, la 20.000 de euro. Oricum, prețul este enorm, dar nimic nu este prea scump pentru aducerea pe lume a propriului tău copil.
O săptămână pare o lună, o lună se simte cât un an, iar un an arată ca o eternitate. Atunci când viața ta este controlată de doctori, programări, analize de sânge și controale săptămânale, e greu să te mai poți concentra și la altceva.
Când încerci să tratezi infertilitatea, este nevoie să faci și terapie cu hormoni, iar asta îți afectează absolut tot, de la emoții, până la starea psihică. Este foarte posibil că acneea să își facă și ea apariția. Aceste tratamente te vor face să te simți gravidă, fără să fii, cu adevărat, însărcinată.
O femeie care încearcă să rămână însărcinată va face absolut tot ce îi stă în putință. Din disperarea de a avea un bebe, va încerca orice metodă aude că e bună.
Atunci când ești la vârsta la care îți dorești un copil, fiecare postare văzută pe rețelele de socializare te va face să îți dorești și mai mult un bebeluș. Te vei emoționa la poze cu bebeluși sau cu femei gravide. De fapt, la orice postare legată de bebeluși. Așa că, dacă te confrunți cu infertilitatea, ar fi de preferat să eviți rețelele sociale în perioada aceasta, căci îți vor face mai mult rău decât bine.
Foto: Arhiva ELLE