Infectia urinara: depisteaza simptomele si trateaza corect!

Una dintre probleme specifice finalului de vara este infectia urinara, de multe ori tratata dupa ureche. Afla care sunt simptomele acestei afectiuni, pentru abordarea unui tratament eficient.

Infectia urinara: depisteaza simptomele si trateaza corect!

Infectia urinara poate fi tratata cu succes, insa de cele mai multe ori, este ignorata, lucru care duce la multe alte neplaceri. Femeile sunt cele mai predispuse la infectia urinara sau cistita, cum i se mai spune. Conform unui studiu realizat de National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease (SUA), infectiile urinare afecteaza intre 40 si 60% dintre femeile adulte, si adesea nu sunt o experienta izolata, majoritatea dintre femeile de varsta adulta experimentand simptomele acestei afectiuni la fiecare doi ani. Barbatii peste 50 de ani care sufera de prostata sunt si ei un target al infectiei urinare, insa tinerii nu prea se lovesc de aceasta problema. O explicatie este anatomia aparatului urinar feminin – uretra este mai scurta decat in cazul barbatilor, facilitand astfel migrarea bacteriilor ascendent, catre vezica urinara.

In infectia urinara comuna, cea mai cunoscuta bacterie este E. Coli, un microb de la nivelul colonului si anusului. Printre cauzele aparitiei infectiei urinare se numara schimbarile hormonale de la menopauza, traume, utilizarea unui cateter, diabetul sau pietrele la rinichi. Femeile insarcinate sunt mai predispuse la dezvoltarea unei infectii urinare. De asemenea, o infectie de acest tip poate fi capatata cand folosim tampoane interne, diafragme sau inele contraceptive, fara sa asiguram o igiena propice. Baile in piscina si in apa marii reprezinta un risc, de asemenea. Cea mai raspandita modalitate de a dezvolta o infectie urinara, insa, este pe cale sexuala.

Simptomele care iti indica infectia urinara:

Urinatul frecvent si dureros. Daca observi ca simti nevoia se mergi la toaleta din ce in mai des, iar urinatul devine dureros sau inconfortabil (senzatie de arsura) este foarte posibil sa fie vorba fix de aceasta infectie. Un alt simptom care indica existenta acestei afectiuni in organism este incontinenta urinara

Mirosul si aspectul urinei se schimba? Daca mirosul emanat de urina este mai pregnant decat de obicei, atunci ar fi mai bine sa iti programezi o consultatie la un doctor de specialitate, pentru a primi tratament corespunzator.

Starea de extenuare. Desi poate nu ai crede ca o infectie urinara este responasbila pentru starea continua de oboseala prin care treci, ei bine, aceasta se afla pe lista simptomelor. Mai mult, febra si frisoanele sunt alte semne care nu ar trebui ignorate sub nicio forma.

Durerea de spate. Daca simti, mai nou, dureri de spate sau disconfort sub cutia toracica, exista posibilitatea ca infectia sa fi afectat si rinichii.

Sangerare. In majoritatea cazurilor, atunci cand femeile sufera de pe urma unei infectii ale vezicii urinare, nuanta urinei se modifica, devenind mai pronuntata, insa daca observi ca sangerezi, poate fi vorba de extinderea infectiei si se impune controlul medical.

Citeste si:
Ceaiul de ghimbir – retete si beneficii

Nu ignora aceste simptome, daca le experimentezi, pentru ca o infectie urinara care nu este tratata cum trebuie poate avea consecinte mult mai grave, cum ar fi daune provocate la nivelul rinichilor, a vezicii urinare, nastere inainte de termen, in cazul femeilor insarcinate, sau urosepsis, forma cea mai grava a infectiei urinare. La primele semne, programeaza-te pentru o analiza de urina insotita de urocultura.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet