Chiar dacă încerci să ai un stil de viață sănătos respectând tot felul de reguli, este posibil să existe greșeli pe care le faci la micul dejun.
Citește în continuare cum poți avea un mic dejun mai sănătos:
Alegi lactatele cu puține grăsimi
Contrar așteptărilor tale, produsele cu mai puține grăsimi nu sunt neapărat mai sănătoase, deoarece acestea conțin tot felul de zaharuri și îndulcitori artificiali pentru a reda aceeași aromă. Într-adevăr nici grăsimile nu sunt tocmai potrivite, însă în locul unor ingrediente chimice, este mai bine să le alegi. Cumpără iaurturi și lapte cu un procent normal de grăsimi, deoarece sunt digerate mai ușor de către organism. În plus, senzația de sațietate va dura mai mult. Dacă totuși îți dorești lactate mai dulci, pune în iaurt miere naturală sau câteva fructe.
Mănânci granola pe care o cumperi din magazine
Granola este o variantă sănătoasă pentru micul dejun, însă dacă achiziționezi tot felul de batoane din magazine, atunci trebuie să știi că acestea conțin o mulțime de zaharuri. Din această cauză au foarte multe calorii și, în plus, îți pot da mai multă energie, însă doar pentru o scurtă perioadă de timp. Este mai bine să îți prepari singură propriul amestec. Ai nevoie doar de fulgi de ovăz, nuci, semințe, scorțișoară, nucă de cocos. Pune puțină miere în amestec și lasă-le la cuptor până au o culoare aurie.
Bei sucuri din fructe
Știm că sucul de fructe este sănătos, însă gândește-te cât zahăr conține paharul tău de suc de portocale. În mod normal ar trebui să conțină 3-4 fructe, așadar foarte mult zahăr. Încearcă să îl înlocuiești cu un pahar cu suc natural obținut atât din fructe, cât și din legume. De exemplu, încearcă să combini un măr verde cu morcov și ghimbir sau spanac cu măr.
Preferi albușul de ou în locul oului întreg
Albușurile au puține calorii, însă nu conțin nici proteine sau alți nutrienți. Pune în omleta de dimineață un ou întreg, deoarece, conform studiilor, acesta nu afectează nivelul colesterolului în sânge, însă are suficiente proteine pentru a-ți oferi energie.
Mănânci pe fugă
Micul dejun trebuie luat într-o atmosfera relaxată. Nu te grăbi să mănânci și nu te opri la cafenele pe care le întâlnești în drumul spre birou. Dacă dimineața nu ai timp să îți pregătești un preparat sănătos, încearcă să îl faci seara. O idee foarte bună este o budincă de chia sau fulgii de ovăz. Lasă-le peste noapte și pune-le într-un vas pe care îl poți lua pe drum. Simplu și sănătos.
Citește și:
Alimente bogate în antioxidanți care te ajută în lupta împotriva diverselor afecțiuni
Foto: Arhivă Revistei ELLE