Cu toate ne dorim să facem alegeri sănătoase când vine vorba de alimentația noastră. Din acest motiv, ar trebui să citești în continuare pentru a afla dacă într-adevăr ar trebui să incluzi sau nu în stilul tău de viață laptele de migdale.
În ultima vreme se vorbește tot mai des despre laptele de migdale și beneficiile sale, mulți considerând că ar fi o variantă foarte bună care ar înlocui laptele de origine animală.
Înainte de toate, laptele acesta este obținut din migdale măcinate și nu conține lactoză, ceea ce poate fi o alternativă ideală pentru persoanele care au intoleranță. Îl poți prepara chiar și tu acasă, însă ar trebui să păstrezi migdalele la hidratat cu o seară înainte.
Laptele de migdale oferă o varietate destul de largă de nutrienți și e scăzut în calorii. Este bogat în vitamina E, A, fibre, magneziu, seleniu, fier și zinc. În plus, conține și acizi grași monosaturați și mult mai puțini carbohidrați față de laptele provenit de la animale. Însă, laptele de migdale nu ar fi recomandat copiilor mici din cauza conținutul său redus de grăsimi și proteine.
Dacă îți dorești să slăbești, află că laptele de migdale este o alternativă pe care o poți lua în considerare. Cu toate acestea, ar trebui să fii atentă la cel pe care îl alegi deoarece anumite sortimente pot conține cantități destul de mari de zahăr, lucru care în cele din urmă duce la creșterea în greutate. Înainte de a include în alimentația ta, citește extrem de bine eticheta. Ar trebui ca laptele de migdale pe care îl alegi să nu conțină caragenan, un aditiv destul de cunoscut care se află în compoziția mai multor alimente. Acesta este adăugat în laptele de migdale pentru a obține o textură mult mai cremoasă.
Dacă te întrebai dacă laptele de migdale îți poate afecta digestia, află că, din contră, o poate ajuta datorită conținutul ridicat de fibre. În cazul în care ești alergică la nuci, ar trebui însă să eviți acest lapte.
Nu ar trebui să îți faci griji în acest sens deoarece există o mulțime de variante. De la faptul că îl poți bea chiar așa cum este, îl poți adăuga în cafea, smoothie-uri, cereale sau chiar în prepararea diferitelor deserturi.
De asemenea, încă mai există controverse în jurul laptelui de migdale deoarece are un conținut scăzut de minerale, spre deosebire de laptelele de vacă, bogat în mineralele naturale. Un alt motiv de îngrijorare ar fi nivelul scăzut în proteine. Pentru persoanele care au diabet, laptele de migdale fără zahăr este o variantă excelentă deoarece are un indice glicemic scăzut.
Ei bine, nu există studii care să confirme acest lucru deoarece migdalele sunt bogate în estrogen, însă, acest lucru ar putea declanșa la unele persoane acnee. Înainte de a-l include în alimentație, discută cu un dermatolog, dar și cu un nutriționist.
Foto: Shutterstock