Dupa sarcina: sexy din nou

Ai nascut si asta inseamna ca obligatoriu corpul tau s-a transformat intr-o ruina? Crina Alexe desfiinteaza „conspiratia mamelor sleampete”, iti dezvaluie ce cred barbatii cu adevarat despre noi si de ce-ti fac atit de bine la moral filmele frantuzesti.

Pentru mine sarcina a fost o perioada minunata, in care m-am simtit implinita, fericita si, indraznesc sa spun, binecu­vin­tata… Ana-Maria a aparut in viata mea mai intii sub forma a doua liniute roz pe testul de sarcina, apoi a unui simbure de fasole pe ecranul ecografului, apoi a unui abdomen care se rotunjea vazind cu ochii.


Cind secretul meu a devenit secretul tuturor, lumea se uita la mine si ghicea ca am fata. Cred ca asta era un fel simpatic de a-mi spune: „Dumnezeule, arati ca naiba!'. Pentru ca exista o superstitie conform careia „fetele rapesc din frumusetea mamelor lor'. (Nu ma intrebati de ce oamenii simt nevoia sa spuna astfel de lucruri femeilor insarcinate!)

Nu stiu daca sarcina mi-a rapit ceva, dar stiu cu siguranta ce mi-a adaugat: 16 kilograme, o linie maro pe mijlocul ab­do­menului (care a disparut total abia la un de la nastere), niste glezne de elefant si sentimentul ca nu mai sint deloc atra­gatoare! Unica mea consolare in mijlocul acestui dezastru: nu eram singura femeie in aceasta situatie! Ca mine sint milioane de proaspete mamici, care se lupta cu depresia postnatala si cu imaginea noului lor corp!


Privind inapoi, va pot spune ca exista doua cai de iesire din sala de nasteri: slipul tanga sau jeansii cu banda elastica in talie. In prima categorie le includem pe Heidi Klum, Angelina & Co., adica toate acele celebritati a caror explozie gestationala si refacere rapida sint descrise cu lux de amanunte in paginile revistelor cu vedete. La polul opus, jeansii cu banda elastica in talie sint, de fapt, imagi­nea generica a tuturor celor care nu se mai considera femei, ci mame. Sau, cu alte cuvinte, este felul lor de a transmite lumii: „Am facut copii, deci nu mai fac sex; mi-am aruncat toti bikinii, dar in schimb mi-am cumparat o groaza de haine ieftine, fara forme, care sa-mi acopere abdomenul, sinii, soldurile si fundul!'.

Ei bine, nu sint Heidi, stiu prea bine asta, dar imi doream atit de mult sa mai port bikini! Am luat aceasta hotarire cind am iesit din casa, la o saptamina de la nastere. M-am cocotat pe cele mai inalte tocuri, am luat aparatul foto in care aveam pozele Anei-Maria si mi-am vizitat colegele din redactie. Toate mi-au spus ca am un copil superb si ca arat atit de bine! (Multumesc, fetelor, stiu ca ati vrut sa fiti dragute!) Dar, ca in povestea cu hainele imparatului, am privit adevarul drept in fata atunci cind o pustoaica mi-a oferit locul ei in metrou. Am coborit plingind la prima statie!


Cumva eram pregatita pentru acest moment, inca de cind – in timpul sarcinii – mamicile cu experienta ma prindeau pe la petreceri si ma desfatau cu povestirile lor despre epiziotomii, sini care atirna, abdomene lasate si partide de amor inexistente. Dar ceea ce era mai uimitor pentru mine: se plingeau nu numai femeile devastate vizibil de sarcina, ci si cele care aratau admirabil!

Ei bine, doamnelor, de atunci m-am gindit mult la asta – probabil prea mult! – si va pot spune ca am ajuns intr-un punct in care sint multumita de felul in care arata corpul meu post-nastere (e drept, am dat jos intr-un an toate kilogramele adunate in cele noua luni de binecuvintare!). si am alcatuit un scurt ghid, pe care cred ca-l veti gasi util. Nu va pregatiti sa aflati minuni, ci doar cum puteti trece de o perioada teribil de grea, fara sa va pierdeti respectul de sine, mintile si viata sexuala!


1. Totul e in capul vostru! Desi exista numeroase studii privind viata sexuala a femeilor dupa nastere, majoritatea se rezuma la o perioada mult prea scurta de timp. Totusi, cercetatorii americani de la Northwestern University au studiat un grup de 542 de surori gemene pentru a vedea cum le este afectata pe termen lung viata sexuala dupa nastere. Ei au descoperit ca nu exista aproape nici un factor fizic (modalitate de nastere, epiziotomie) care sa aiba impact asupra satisfactiei sexuale. Dar atunci cind au comparat cele 29 de perechi de gemene, in care una nascuse si cealalta nu (trebuie sa admitem ca e un esantion destul de restrins!), au descoperit

Page: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet