Dr. Oz vorbește despre pandemia de Coronavirus, despre cum putem face față cu brio acestei perioade și, cel mai important, cum o putem opri.
Dr. Oz, medic cardiolog, profesor la Universitatea Colombia și prezentator al unor emisiuni cu specific medical, a acordat recent un interviu pentru E! News, în care ne sfătuiește cum putem sta departe de coronavirus, dar și ce ar trebui să facem pentru a ne menține sănătatea mintală în această perioadă.
Fiindcă izolarea poate fi o provocare pentru mulți. Iar mass-media, de cele mai multe ori, nu a făcut decât să alimenteze fricile, panica sau, chiar mai rău, să răspândească mesajele unor oameni complet neavizați.
Așa că, Dr. Oz vine cu câteva soluții simple, însă extrem de utile pentru a trece cu bine peste această perioadă. „Dacă ai câteva săptămâni libere, fă ceva cu timpul ăsta, ceva valoros, ceva ce nu ai putea face în mod normal. Poți învăța să cânți la un instrument, poți să urmezi acel curs pe care ți-l doreai dintotdeauna sau te poți perfecționa într-un anumit domeniu'.
De asemenea, tot el adaugă că nu îi sfătuiește pe oameni să rămână calmi, fiindcă asta înseamnă absența emoțiilor, ci să facă lucrurile pe care și le doreau. Deși trebuie să fim conștienți de pericol, panica nu este o soluție, iar îngrijorarea obsesivă nu este benefică.
Dr. Oz crede că izolarea este cea mai puternică armă pe care o putem folosi în acest context. „Distanțarea de alți oameni este cel mai important instrument de care dispunem. Dacă putem opri numărul de oameni care se îmbolnăvesc, atunci vom pune capăt pandemiei'.
Întrebat de cei de la E! News ce părere are vizazi de isteria cumpărăturilor excesive și de golirea magazinelor, Dr. Oz subliniază iarăși că panica nu este răspunsul. „Nu are sens să aduni atât de multe lucruri. Cea mai bună metodă în a combate panica și stresul este să preiei controlul asupra lucrurilor pe care le poți face. Ai grijă de tine. Generația millenials este capabilă să facă asta, fiind mai conștientă social decât ceilalți. Așa că ei ar putea prelua situația și învăța și pe cei mai tineri, sau mai bătrâni'.
Foto: Profimedia