Doctorul Fauci, care gestionează epidemia în SUA: „Vedem din ce în ce mai multe complicații în rândul tinerilor”

Medicul Anthony Fauci afirmă că nu doar persoanele în vârstă și cele care suferă și de alte afecțiuni prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații cauzate de infecția cu coronavirus.


Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA și membru al comisiei care se ocupă de gestionarea virusului în America a declarat ieri că doctorii și specialiștii în boli infecțioase au observat din ce în ce mai multe complicații provocate de Covid-19 în rândul tinerilor.


La începutul pandemiei în Statele Unite ale Americii, specialiștii au declarat că tinerii par să nu fie afectați de noul coronavirus, ci doar persoanele în vârstă sau cele care sufereau și de alte afecțiuni.

Însă, doctorul Fauci a dezmințit ieri aceste afirmații în cadrul unei întâlniri a House Energy and Commerce Committee, scrie site-ul CNBC. „A crede că virusul nu are consecințe și asupra tinerilor nu este adevărat. Vedem din ce în ce mai multe complicații în rândul persoanelor tinere', a declarat acesta.


Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase a mai afirmat și că este pentru prima oară când întâlnește un virus cu o paletă atât de variată de simptome. Există oameni care nu prezintă niciun fel de simptom, în timp ce „alții au simptome ușoare, iar unii au simptome atât de puternice încât au nevoie să stea acasă pentru câteva zile. Unele persoane sunt imobilizate la pat pentru câteva săptămâni și au simptome chiar și după recuperare, altele ajung la spital, altele au nevoie de oxigen, altele de terapie intensivă, altele de a fi intubate , iar altele mor', a declarat medicul Fauci.

Acesta vorbește și despre importanța respectării măsurilor de protecție, mai ales de către tineri. Mulți dintre aceștia pot fi asimptomatici, însă pot transmite virusul mai departe. Fauci spune că persoanele tinere ar trebui să se gândească nu numai la starea lor de sănătate, ci și la modul în care influențează dinamica pandemiei.

„Dacă te infectezi si răspândești virusul mai departe, deși nu ai simptomele bolii, prin această propagare faci parte din procesul epidemiei. Accidental poți infecta pe cineva, care la rândul său infectează pe altcineva, iar acel cineva poate fi o persoană vulnerabilă. Pot fi bunica ta, bunicul tău, unchiul tău bolnav cei care ajung să moară', a concluzionat Anthony Fauci.


Citește și:
Recomandările CDC pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus la plajă

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video