Dar oare chiar functioneaza? Stim cu totii ca mancarurile condimentate iti dau senzatia de caldura, roseata si chiar transpiratie in unele cazuri.
Ardeiul iute contine o substanta care se numeste capsaicina. Ea este cea care confera gustul iute, dar are si alte beneficii: creste abilitatea organismului de a arde grasimi, stimuland un proces natural in care mancarea este imediat transformata in caldura.
Vestea buna pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca este ca ardeiul iute ne ajuta sa ardem caloriile imediat, fara sa le mai depozitam. De asemenea, s-a demonstrat ca producem mai multa caldura dupa ce mancam carbohidrati. Acest lucru inseamna ca, daca avem doua feluri de mancare cu acelasi numar de calorii, unul bogat in carbohidrati si altul bogat in grasimi, corpul nostru o sa arda mai repede caloriile din mancarea bogata in carbohidrati.
De obicei, cautam inconstient mancarea care e bogata in grasimi si ulei. De aici si dificultatea de a tine o dieta, fie ca ne dorim sa slabim sau ne-a fost recomandata de medic.
Ardeiul iute adaugat in mancare poate oferi consumatorului iluzia ca mananca o mancare bogata in grasimi si ulei.
Cu toate astea, inainte sa incepeti dieta cu ardei iuti, trebuie sa tineti cont de anumiti factori. Aceasta metoda nu functioneaza de una singura, asa ca degeaba mancati ardei iute daca nu faceti sport si mancati multe grasimi. Chiar daca ardeiul ajuta la arderea caloriilor, o dieta fara grasimi este totusi cea mai buna optiune.
Exista o dieta care se bazeaza pe supa de legume si ardei iute. Doua portii si jumatate de supa de legume asigura aportul necesar de vitamine pentru intreaga zi, fara sa aiba multe calorii.
Pe langa ardeiul iute, se pare ca si mustarul, ceaiul verde si cafeaua ajuta metabolismul si grabesc procesul arderii caloriilor.
Silvana Dulama
Foto: Red Hot Chili Peppers in bowl from Shutterstock
Iti recomandam si urmatoarele retete de dulceata de ardei iute
Vezi şi salată de ardei copți – rețete simple și gustoase!