Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat care sunt, de fapt, zonele de risc în România atunci când vorbim despre cazurile de coronavirus și care sunt sursele de infectare.
În timpul vizitei pe care a făcut-o la Iași, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre clasamentul zonelor de risc și al surselor de infectare. Ministrul a ținut să sublinieze faptul că cele mai afectate zone sunt, în ordine, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București, iar principalele surse de infectare sunt reprezentate de transportul navetiștilor și turismul.
„Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul 2 este turismul.
În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată, ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă.
Sperăm ca în următoarea săptămână să asistăm la o stabilizare și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent', a spus Nelu Tătaru.
Spitalele din România fac deja față cu greu numărului mare de cazuri zilnice de coronavirus, a atras atenția și Raed Arafat, în condițiile în care sâmbătă a fost depăşit pragul de 60.000 de cazuri de la începutul crizei de COVID-19.
Pandemia de coronavirus a depășit un nou prag – peste 20 de milioane de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2 la nivel global, conform datelor worldometers.info. Zilnic, numărul infectărilor crește cu peste 200.000 la nivel global, iar un nou milion de infectări se atinge în aproximativ 3-4 zile. 12,9 milioane de oameni s-au vindecat de COVID-19. În ceea ce privește numărul de decese, peste 730.000 de oameni au murit până acum în urma infecției cu noul coronavirus.
Citește și:
Un alt efect pe termen lung al Covid-19, descoperit de medici
Foto: Arhiva Revistei ELLE