De ce ar trebui sa iei spirulina!

Consumata inca din cele mai vechi timpuri, spirulina are multe beneficii pentru sanatatea organismului. Iti spunem de ce ar trebui sa iei spirulina!

Spirulina este consumata inca din cele mai vechi timpuri, datorita valorilor nutritionale ridicate si ale beneficiilor asupra starii de sanatate. Este un supliment creat exclusiv din algele marine.


In ultimii ani, spirulina a devenit si mai populara, fiind inclusa in categoria  superalimentelor, fiind consumata regulat, de persoanele care vor sa duca un mod de viata cat mai sanatos. La fel ca oul sau carnea, spirulina este o proteina completa, continand in mod echilibrat toti cei noua aminoacizi. De fapt, 62% din spirulina reprezinta aminoacizii. Continutul de proteine din spirulina este mai mare decat in anumite tipuri de nuci, legume, cereale integrale sau carne. Insa, acestea nu sunt singurele motive pentru care ar trebui sa consumi spirulina. Aceasta mai contine vitaminele A, B, C, D si E, fier, potasiu, calciu si o multime de antioxidanti.


De ce ar trebui sa iei spirulina:

Spirulina este usor de digerat de catre organism, deoarece nu contine celuloza, acest amanunt sporind sansele sale de a fi digerata pana la 95%. In plus, continutul ridicat de clorofila ajuta organismul sa elimine toxinele, in special metalele grele. Continutul ridicat de fier din compozitie recomanda spirulina drept un supliment ce trebuie consumat de catre persoanele care urmeaza un regim alimentar vegetarian, deoarece ii poate feri de anemie. Spirulina are multe beneficii pentru sanatate si ofera suport si sistemului imunitar, pentru ca sporeste productia de anticorpi si de proteine care lupta impotriva infectiilor, cat si a altor celule care tin la distanta afectiunile. Mai mult, sunt studii de specialitate care au demonstrat ca spirulina ar putea ajuta si persoanele cu alergii, deoarece inhiba producerea histaminelor – elemente care contribuie la aparitia simptomelor alergice.

Copiii, persoanele in etate sau femeile insarcinate pot consuma spirulina, in special datorita ratiei inseminate de calciu, care este de 26 de ori mai mare decat in cazul laptelui. Insa, parerea medicului, in prealabil, este mereu recomandata.Daca esti in cautarea unui suport in lupta cu kilogramele, afla ca aceeasi spirulina iti poate fi de folos, deoarece ajuta la intensificarea ritmului in care se ard grasimile, in timpul antrenamentelor fizice. Mai mult, mai multe studii, efectuate pe sportivi, au aratat ca cei care au consumat spirulina au dat dovada de mai multa energie, in timpul miscarii.


Acest superaliment poate fi gasit sub forma de praf sau tablete, insa nu are un gust neaparat placut. Spirulina poate fi adaugata in smoothie-uri, salate, dressing-uri pentru salate sau poate fi amestecata, pur si simplu, cu apa. In acest caz, spirulina poate fi de folos si in cazul restabilirii mineralelor dintilor. Ai mai putea sa o combini cu o sursa de Omega-3, cele doua superputeri fiind de ajutor in cazul durerilor articulare si a altor tipuri de inflamatii. Cand iti achizitionezi spirulina, ai grija sa alegi un produs dintr-o sursa in care ai incredere, preferabil organica, deoarece exista riscul ca aceasta sa provina din ape contaminate sau sa contina nitrati, drept aditivi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet