Cycling, modelare prin pedalare

Daca vrei sa-ti sculptezi coapsele, soldurile, muschii fesieri si, in plus, sa arzi si calorii, nimic nu este mai eficient decat clasa de Cycling. Un exercitiu de fitness care prinde din ce in ce mai multa popularitate, acesta iti modeleaza trupul, ce-i drept, cu ceva efort, dar atat de eficient!

Toamna ma stimuleaza sa fac lucruri mari si iata-ma, cu prosopul pe umeri si cu un avant care nu ma caracterizeaza, in usa salii de Cycling, unde ma intampina, cu cel mai cumsecade zambet, instructorul Mike. Pana aici, e foarte bine! Doar ca, daca as fi stiut ca putin mai tarziu voi fi in stare sa-l calc in picioare de nervi pe instructorul Mike pentru efortul la care a supus o sala intreaga de femei si, bineinteles, si pe mine, probabil as fi renuntat la ora. Ma bucur, totusi, ca nu am facut-o si, intre timp, coexistam in sala de antrenament, la fiecare ora incercand sa tin pasul cu instructiunile si incurajarile antrenorului, cu care am dezvoltat o relatie care penduleaza incert intre ambitie, ura si recunostinta. Sper ca recunostinta o sa fie si mai mare cand o sa obtin ce mi-am propus: muschi mai conturati si o silueta sculptata!


Ca sa te lamuresc de la bun inceput, numele corect este Cycling, desi multi inca ii spun Spinning, denumirea utilizata in anii ‘90, cand s-a lansat, si care este, de fapt, o marca inregistrata. Cand esti pusa pe lucruri mari si te apuca brusc ambitia de a face sport frecvent, Cycling-ul iti poate servi pofta de efort, cu varf si indesat.

Dominand din ce in ce mai greu pedalele bicicletei, ritmul naucitor te face sa-ti spui hotarat ca lucrul asta nu e pentru tine, dar odata ce lectia se termina si treci de primele 15 minute de epuizare totala, mai vrei o data! Lucian Burche, Cycling Instructor la Pescariu Sports&Spa, imi spune ca „parametrii efortului, durata si intensitatea depind de nivelul de pregatire al celor prezenti sau de obiectivele urmarite de instructor.


Cycling-ul este ca o cursa nebuna, in care esti nevoita sa-ti storci toate puterile, pedaland in diferite pozitii, dar care, in acelasi timp, te face sa te simti nebuneste de bine! Intr-o ora poti pierde intre 500-900 de calorii si poti lucra toate grupele de muschi, in functie de ce te intereseaza. Mai popular ca oricand, acesta este practicat de milioane de oameni si, in ultima vreme, a devenit un trend din ce in ce mai prezent in activitatea de fitness a marilor sali de gym.

Chiar si la noi se simte acest trend! Vara trecuta au existat doua tentative reusite de a face cunoscut acest exercitiu, de data aceasta fiind vorba de Cycling in aer liber. Un eveniment amplu a fost organizat de World Class, in parcul Herastrau, si un altul, in parcul Lumea Copiilor. Plus ca, in luna mai, World Class si Green Organization au sustinut Ziua Europeana impotriva Obezitatii cu un program intens de 12 ore de Cycling, cu 500 de participanti, multa ambitie pe metru patrat, adrenalina si mii de calorii arse.


Organizat ca un program cardio intens, Cycling-ul este o ramura a fitness-ului care iti poate remodela formele, asta daca nu trisezi la ore. Ai nevoie de o sticla de apa, un prosop si un echipament minimal, format dintr-un tricou, pantofi sport si pantaloni, de preferinta strinsi pe corp, eventual elastici, sau unii scurti (cei lungi se pot prinde in pedale). Lucian ne sfatuieste sa folosim pantaloni speciali de Cycling, pentru ca saua sa fie cat mai confortabila.

Atmosfera este spectaculoasa atunci cand ai parte de un antrenor capabil sa animeze sala exact ca un MC. Ca sa iti placa sa mergi la orele de Cycling este foarte important elanul instructorului, pentru ca el da ritmul orei, iar fara ritm, iti piere cheful de a face efort! Muzica ajuta enorm si, cand esti pe punctul de a ceda, te sustine mai mult decat iti imaginezi. Daca te prinde febra, exista si alte accesorii pe care ti le poti procura din magazinele de specialitate sau de pe Internet: husa din gel special pentru scaun, sosete antiderapante, aparat pentru monitorizarea inimii, topuri din materiale care absorb transpiratia etc.


Cum bicicletele sunt in numar limitat, pentru prima lectie este mai sigur sa iti faci o programare. Daca este cazul, atrage-i atentia instructorului ca esti noua, pentru a te familiariza cu bicicleta si pentru a te ajuta sa iti ajustezi saua. Ai grija la sireturi; strange-le bine sau, eventual, fixeaza-le in interiorul pantofilor. Apropo de pantofi, Lucian recomanda sa folosim „pantofi cu talpa tare pentru a evita disconfortul la nivelul talpilor, in contact cu pedalele metalice ale bicicletei'. Aceasta activitate aerobica se practica in grup, ceea ce este motivant, si pe biciclete statice. Obiectivul este sa lucrezi fiecare grupa musculara in sincron cu muzica. O sa observi ca, odata ce treci de primele trei sedinte, totul devine mai usor pentru ca rezistenta ta fizica se imbunatateste de la o clasa la alta si parca nici instructorul nu mai este asa de nesuferit.
 

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet