Rata metabolismului depinde în mare parte de genetică dar, cu toate acestea, poți să ajuți la accelerarea acestuia prin câteva obiceiuri alimentare.
Descoperă cum să-ți accelerezi metabolismul prin alimentație și ce alimente ar trebui să consumi mai des.
Cerealele integrale îți pot ajuta corpul în procesul de ardere a grăsimilor, lucru care nu se întâmplă în cazul cerealelor rafinate (vorbim aici despre pâine sau paste) care încetinesc rata metabolismului. Este cunoscut faptul că alimentele bogate în fibre, precum orezul brun, orezul integral și ovăzul, sunt cele mai bune prietene ale organismului atunci când dorești să scapi de câteva kilograme în plus.
Albușul de ou este foarte bogat în aminoacizi care contribuie la arderea grăsimilor, dar mențin totuși masa musculară. De asemenea, ouălele sunt bogate în proteine și vitamina D.
Este cunoscut faptul că ardeiul iute conține capsaicină, o substanță activă care ajută la reducerea greutății corporale. Adaugă o lingură de ardei iute mărunțit la o masă a zilei și vei vedea rezultatele în scurt timp. Totodată, ardeiul iute reprezintă și o sursă bogată de vitamina C. Cum să-ți accelerezi metabolismul? Consumă mai des ardei iute!
Iti recomandam si urmatoarele retete de dulceata de ardei iute
Carnea slabă în grăsimi este o sursă importantă de fier. Este cunoscut faptul că o carență de minerale poate duce la încetinirea metabolismului. Specialiștii recomandă să consumăm între trei și patru alimente bogate în fier pe zi, alimente precum carnea de pui.
Dacă ești cât de puțin deshidratată, rata metabolismului va încetini. Sfatul specialiștilor este să bei apă rece astfel încât organismul tău să consume mult mai multe calorii pentru a o încălzi.
Mai multe studii realizate la Institutul de Nutriție al Universității din Tennessee au dezvăluit faptul că un consum ridicat de calciu (așa cum este regăsit în lapte) poate ajuta la accelerarea metabolismului.
Conform unui studiu publicat în revista Physiology & Behavior, s-a relevat faptul că rata metabolismului întâlnită la persoanele care beau cafea este cu 16% mai mare decât a celor care consumă cafea decofeinizată.
Potrivit studiilor și evidențelor medicale, aproximativ 20% dintre femei au carențe de fier iar acest lucru nu reprezintă o veste bună pentru multe dintre noi. Inseamnă că îi lipsește corpului nostru exact ceea ce îl ajută să funcționeze într-un mod corespunzător. O cească de linte este atât de bogată în fier încât îți asigură 35% din doza zilnică recomandată.
Ceaiul verde conține un component cunoscut sub numele de Galat de epigalocatechină sau EGCG. Cercetările au demonstrat că acesta îmbunătățește metabolismul, accelerând arderile.
Foto: Instagram