Anul acesta e timpul pentru o schimbare. Iata cateva moduri prin care poti scapa de aceste obiceiuri proaste!
Folosirea smartphone-ului inainte de a te culca
De ce nu poti scapa de el: Conform unui studiu Harvard, suntem legati de telefoanele noastre, deoarece ele ne activeaza dopamina in creier. Vestea proasta este ca lumina albastra emisa de aceste device-uri stimuleaza creierul sa fie activ si sa reziste somnului, iar in comparatie cu televizorul, tinem aceste telefoane aproape de fata, facandu-le si mai daunatoare.
Obiectiv: Inchide-ti tableta si telefonul cu 2 ore inainte de culcare. (Stim ca este greu, mai ales daca esti obisnuita sa te faci comoda cu telefonul printre perne).
Cum sa renunti la acest obicei:
Creeaza o alarma: Este una sa spui ca nu vei verifica Instagramul dupa ora 9 seara, insa sa-ti amintesti sa nu o faci este cu totul altceva. Pune-ti o alarma pe telefon sau calculator care sa te atentioneze ca este timpul sa te opresti.
Evita tentatia: Activeaza functia de Nu deranjati’ pe telefon, care face apelurile primite si notificarile sa treaca in modul silentios. (Daca vrei sa fii disponibila pentru cineva anume, poti programa telefonul sa permita apeluri de la persoana respectiva)
Tine-l la distanta: Daca ai telefonul chiar langa pat, vei fi mult mai influentata sa il verifici inca o data inainte sa te culci – sau chiar in timpul noptii. Pune-ti telefonul in cealalta parte a camerei pentru a evita acest lucru.
Bautul cafelelor dulci si aromate
De ce nu poti renunta la el: Iei prima gura de drog’, spune Brooke Alpert, autoarea lui The Sugar Detox’. Chiar si un simplu vanilla latte contine 14 grame, sau aproape 4 lingurite de zahar adaugat – mai mult de jumatate din doza pe care ar trebui sa o consumi zilnic. Medicii recomanda femeilor sa nu consume mai mult de 24 de grame de zahar adaugat pe zi.
Zaharul lichid (din bauturi) este absorbit in circulatia sangelui foarte repede – mai ales cand acesta este primul lucru pe care-l faci dimineata – sangele din corp te va face sa iti doresti si mai mult zahar. Acest lucru te seteaza in a face alegeri proaste in privinta mancarurilor din restul zilei.
Obiectiv: Sa te opresti din a mai bea cafeaua cu zahar.
Cum sa renunti la acest obicei:
Redu din zahar: Dac,a de obicei, comanzi o cafea deja indulcita sau aromata, alege varianta simpla, fara zahar. Apoi pune-ti singura zaharul, asa vei realiza cat zahar contine cafeaua pe care o bei de fapt si vei renunta la a mai pune atat de mult.
Citeste si:
Ce iti dezvaluie poftele despre corpul tau
Varianta rece: A scoate zaharul complet din ecuatie este o tactica mult mai eficienta decat sa-l reduci incetul cu incetul. Poate fi foarte greu la inceput, dar te vei adapta repede. Comanda-ti cafeaua tare cu lapte, jumi juma, sau frisca (da, grasimea este buna – este gustoasa si satioasa) si presara chiar tu niste scortisoara. Sau poti cere sa iti amestece niste cafea cu lapte si gheata pentru un frappe sanatos.
Page: 1 2