Ai putea manca alimente organice chiar si cu un buget redus, trebuie doar sa te ghidezi dupa cateva sfaturi practice.
Alegerea unei diete bazata pe alimente organice a devenit o prioritate pentru oamenii de toate varstele. Totusi, unele persoane ezita sa adopte acest trend din cauza faptului ca alimentatia corecta e adesea asociata cu un buget mai generos, iar acesta e probabil unul dintre cel mai des intalnite mituri legate de nutritie.
Unele tehnici te-ar putea ajuta sa economisesti cand vrei sa alegi mancare organica. Inainte de a face cumparaturile, verifica mai multe magazine, inclusiv pe cele online, sa vezi care dintre acestea ofera preturi mai bune pentru anumite alimente organice. De asemenea, ai putea incerca sa vezi ce oferte si cupoane sunt disponibile pentru lucrurile pe care vrei sa le cumperi.
In mod ideal, cruditatile proaspete ar trebui sa constituie o parte importanta dintr-o alimentatie sanatoasa, problema este ca preturile tind sa fluctueze odata cu anotimpurile. O strategie grozava care te va ajuta sa economisesti atunci cand faci cumparaturi este sa cumperi fructe si legume care se culeg in sezonul respectiv. Atunci, preturile lor sunt mai mici, si in plus, atunci si cu mult mai gustoase decat in restul anului.
Unii oameni ar putea crede ca doar eticheta pe care scrie „organic” justifica pretul mai ridicat, dar de fapt, sunt multe alimente organice care nu vor face o gaura in bugetul tau. Poti alege produse accesibile daca nu ti le poti permite pe cele mai scumpe. Mai exact, procesul de cultivare este elementul care face diferenta dintre legumele organice si… restul. Printre alimentele organice accesibile se numara lintea, fasolea, ouale, semintele si alte verdeturi.
Comparand o cantitate mai mare dintr-un anumit aliment e o metoda ideala de a-ti permite mancare organica, si e profitabil in special cand gatesti pentru mai multe persoane. De obicei, cantitatile mari (preambalate) au preturi mai mici si este mult mai ieftin sa cumperi cu sacul decat cu casoleta, daca ar fi sa ne raportam la o unitate de masura. Ai putea sa-ti pui problema ce-o sa faci cu aceasta cantitate de mancare, dar aici trebuie sa iasa in scena atat talentul tau de bucatar, cat si cel de planificator.
La ce ma refer… Cand mergi la comparaturi, ideal ar fi sa-ti faci o lista in care sa prioritizezi alimentele pe care atat tu cat si membrii familiei le veti consuma. Nu are rost sa-ti incarci cosul de cumparaturi cu lucruri care sunt la oferta, daca stii ca nu le vei folosi in viitorul apropiat. Cand nu cheltuiesti preventiv (adica inutil) vei vedea ca bugetul disponibil pentru a achizitiona produse bio va deveni mai ofertant decat suma reducerilor. De asemenea, ti-ar prinde bine sa-ti planuieste in avans mesele pe diferite zile, pentru a trece pe lista de cumparaturi numai lucrurile de care ai nevoie.
Foto: Shutterstock