Cum sa ai un abdomen plat

Nu esti supraponderala, dar ai burtica? Exista doua explicatii: fie ai parte de prea mult stres in viata ta, fie ai parte numai de… bunatati, care iti irita colonul.

Mecanismul e deja cunoscut: cortizonul, un hormon eliberat in conditii de stres, creste volumul adipocitelor (celulele grase), care odata dezvoltate, incep sa secrete ele insele un alt hormon, numit leptina. Acesta regleaza apetitul fiecarui individ: cu cat ai mai multa leptina, cu atat pofta ta de mancare e mai mare. Depinde numai de tine sa rupi acest cerc vicios. Recompensa? O silueta rafinata si un abdomen impecabil conturat.


Ce poti face?

Primul pas e cel mai greu: goleste-ti dulapul de dulciuri si arunca-le la gunoi. (Bravo!) Apoi redu cantitatea de grasimi din alimentatie, nu mai manca atat de condimentat, incearca sa eviti legumele care fermenteaza (varza, mazare, legume uscate) si semintele (nuci, alune, migdale) si nu uita sa-ti lucrezi musculatura: minimum 400 de abdomene in fiecare zi.

Solutii ajutatoare

Vestea proasta: pentru a-ti subtia talia, nu e suficient sa lucrezi doar musculatura abdominala. Este esential sa-ti tonifici muschii lombari, care sustin pozitia corecta a trunchiului (spatele drept si abdomenul in usoara contractie).


Vestea buna: fiind vorba de o grupa musculara mare, puternica, ce rezista la efort intens si se reface foarte repede, rezultatele se vad aproape instantaneu. Bref, orice forma de antrenament care implica contractia zonei mediane a corpului este bine venita. Cele mai eficiente, insa, sunt exercitiile Pilates, deoarece tonifica musculatura fara a tensiona inutil coloana vertebrala. Nu trebuie neglijate nici tratamentele de salon: termosudatie localizata, biostimulare musculara, impachetari cu creme si substante lipolitice.

Cheia succesului

  • Alege o alimentatie simpla si sanatoasa, evitand, pe cat posibil, produsele semipreparate sau cele fast-food (contin prea multe grasimi si prea multe glucide). Evita alimentele prea sarate, branzeturile fermentate, laptele integral.
  • Mananca in liniste (inchide telefonul mobil sau televizorul si nu citi ziarul!), cu rabdare, mestecand corect si meticulos fiecare imbucatura.
  • Evita produsele light (bomboane, bauturi, iaurturi), care ingreuneaza tranzitul intestinal si baloneaza.
  • Nu mai mesteca chewing-gum. Nu e cea mai sanatoasa modalitate de a scapa de foame.
  • Nu bea nimic cu jumatate de ora inainte de masa si nici in timpul mesei. Sucurile gastrice trebuie sa lucreze la capacitate maxima.
  • Abtine-te de la fumat, macar o ora inainte si o ora dupa masa. Nicotina blocheaza secretiile digestive.
  • Suplimentele nutritive de calciu, magneziu, acizi omega 3 au un efect antistres remarcabil. Merita incercate!
  • Pastreaza ritmul meselor si limiteaza cu strictete cantitatea de alimente consumata: aceeasi cantitate de mancare, daca e consumata in mai multe mese mici, in loc de 2 mese principale copioase, determina o micsorare semnificativa a procentului de calorii transformate in grasime.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet