Cine este Valeriu Gheorghiță, tânărul medic care va coordona campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Valeriu Gheorghiță este medicul de la Spitalul Militar din București care va coordona campania de vaccinare împotriva coronavirusului din România, a anunțat Klaus Iohannis.

Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar, va coordona campania de vaccinare împotriva coronavirusului din România, a anunțat ieri într-o conferință de presă președintele Klaus Iohannis.


Valeriu Gheorghiță are numai 38 de ani și este medic primar la Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr Carol Davila din București. El a ocupat acest post în august 2017.

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă are și activitate pedagogică – este asistent universitar, de la începutul anului 2016 (Decizia Nr. 40342/29.02.2016) Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș', Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila', potrivit CV-ului său.


În 2012 a ocupat postul de medic specialist Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr Carol Davila. După cum reiese din CV-ul său, medicul are studii doctorale și postdoctorale obținute la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila', București. El este Doctor în Științe medicale, în domeniul boli infecțioase, având tema de doctorat „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB'. Doctoratul acestuia a fost coordonat de Adrian Streinu-Cercel. Medicul Valeriu Gheorghiță are și un postdoctorat cu tema „Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului'.

Anunțând că medicul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare din România, Klaus Iohannis a și detaliat modul în care va decurge vaccinarea. „Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente'.


Citește și:
Avertismentul OMS cu privire la vaccinul împotriva coronavirusului: acest nu va înlocui carantina și alte măsuri

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet