Cele mai comune greșeli pe care le faci după ce ai slăbit

Vrei o siluetă mai suplă, mai fermă și mai tonică! Îți impui cure de slăbit, faci mai mult sport și te ferești de dulciuri, dar cum te menții după perioada dietei este foarte important! Îți prezentăm cele mai comune greșeli pe care le faci după ce ai slăbit!

Ai reușit! În sfârșit, te-ai descotorosit de kilogramele în plus care îți dădeau atâtea bătăi de cap și disconfort. După refuzul meselor sățioase și după multe ore petrecute în sala de sport, ai ajuns să ai greutatea și silueta dorită, însă trebuie să-ți spunem adevărul și să-ți dezvăluim că partea dificilă nu s-a încheiat.


Menținerea acestei greutăți este un alt proces prin care trebuie să treci! Pentru a-ți păstra noua siluetă, informează-te despre cele mai comune greșeli comise după pierderea kilogramelor în plus.

Renunți la exercițiile fizice!

Turele de jogging prin parc sau sesiunile constante din sala de sport nu ar trebui să rămână doar un obicei din trecut, practicat atunci când erai motivată să slăbești. Pentru că acele kilograme de care tocmai ai reușit să scapi să se țină departe de tine, sportul trebuie să facă parte din rutina ta săptămânală, pentru că este unul dintre factorii importanți care contribuie la pierderea în greutate. În plus, mișcarea te va ajuta să trăiești mai sănătos și stimulează buna dispoziție!


Sari peste mese!

Printre cele mai comune greșeli pe care le faci după ce ai slăbit este să sări peste mesele regulate. Nu ar trebui să faci acest lucru niciodată, pentru că efectele asupra organismului tău nu sunt deloc pozitive, dimpotrivă. Renunțarea la o masă face ca metabolismul tău să încetinească deoarece corpul consideră că nu va mai primi hrană și că trebuie să-și păstreze cât mai mult timp resursele de energie/grăsimi din organism. În plus, senzația acută de foame, după multe ore în care nu ai mâncat, își va spune cuvântul mai târziu, iar tu vei avea tendința să înfuleci excesiv.

Nu te urci pe cântar!

Un alt „păcat' este să uiți să îți monitorizezi greutatea! Fă-o dimineața, la trezire, de preferat, zilnic. Dacă ți se pare o corvoadă, cântărește-te, cel puțin, de două ori pe săptămână. Astfel, cântarul te poate ajuta să îți controlezi mai bine și din timp fluctuațiile de greutate și să îți dai seama când ar trebui să ai mai mare atenție cu porțiile meselor tale sau când ar trebui să renunți la prăjitura de la desert! Așadar, acest inamic de temut, cântarul, îți poate deveni un prieten de nădejde, în lupta cu kilogramele în plus!


Mănânci chiar dacă nu îți este foame!

Una dintre cauzele principale ale acumulării de kilograme este mâncatul în exces, atunci când ronțăi diverse snaks-uri inutile. Studiile spun că anumite traume, nevoi ce se află în subconștientul nostru, pot cauza aceste episoade de mâncat în exces. Este foarte important să îți dai seama care este cauza acestora și ce trebuie să faci pentru a le depăși și pentru a nu recidiva. De asemenea, dacă observi asupra ta efectul yo-yo, poate ar fi mai bine să efectuezi și niște controale medicale!


Nu ții un jurnal de dietă!

Un jurnal în care să îți notezi tot ce mănânci, pe parcursul unei zile, ar putea să te ajute mai mult decât îți imaginezi. Dacă ești conștiincioasă și notezi absolut tot ce alegi să mănânci, ai putea descoperi unde greșești și care sunt momentele în care tinzi să consumi produse nesănătoase sau să mănânci în exces. În acest mod, ai putea să identifici când ar fi bine să renunți la o gustare de care, de fapt, organismul tău nu are nevoie.


Nu ai o dietă echilibrată!

Ai reușit să dai jos kilogramele care te deranjau, însă nu ai reușit să îți creezi și un regim alimentar echilibrat. Asemeni mișcării, alimentele sănătoase și bogate în nutrienți contribuie foarte mult la menținerea greutății, imediat după ce ai slăbit. Încearcă să consumi alimente proaspete – fructe și legume – pentru că acestea sunt extrem de bogate în nutrienți și vitamine. Redu numărul carbohidraților și al grăsimilor nesănătoase. În schimb, încearcă să incluzi în dietă produse cu un conținut ridicat de fibre!


Citește și:
7 moduri în care dietele frecvente îți accelerează îmbătrânirea

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet