Cele mai bune 8 alimente bogate în fibre pe care trebuie să le introduci în dieta ta

Fibrele sunt nutrienți importanți care oferă numeroase beneficii organismului. Alimentele bogate în fibre oferă beneficii precum menținerea unei greutăți sănătoase, a unui nivel normal de colesterol, reducând astfel riscul diabetului dar și al cancerului.

Cele mai bune 8 alimente bogate în fibre pe care trebuie să le introduci în dieta ta

Produsele de origine animală, cum sunt carnea, lactatele şi ouăle, nu conţin fibre, acestea găsindu-se doar în produsele vegetariene, precum legumele, cerealele integrale, seminţele, nucile şi plantele cu boabe (fasole, mazăre). Cantitatea de fibre diferă de la un produs la altul. Fibrele nu au valoare energetică (calorii).

Iată 8 alimente bogate în fibre, dar si modalități delicioase de a le pregăti, pentru un abdomen plat și un organism sănătos.

1.Fulgii de ovăz

Ovăzul este bogat în fibre, reglează nivelul zahărului din sânge, oferă multă energie și luptă împotriva oboselii. Are proprietăți diuretice și ajută la eliminarea apei din organism. Având în vedere că ovăzul ajută la ameliorarea stării de oboseală este recomandat să-l consumați dimineața pentru a vă începe ziua în forță. Îl puteți prepara în diverse moduri extrem de delicioase.

2. Linte

Această leguminoasă reprezintă o putere nutrițională. Este o sursă excelentă de proteine, nu conține doar o cantitate importantă de fibre, dar conține și fier și vitamina B. Încercați să o adăugați în preparate precum supe sau tocănițe.

Îți recomandăm și o reteta ușoară de tocanita de pui

3. Semințele de chia

Sunt pline de proteine, calciu și Omega 3, iar o singură linguriță conține 6 grame de fibre. Pune-le în cereale, în smoothie-uri, în iaurt sau fă-ți o budincă delicioasă cu fructe și lapte de cocos sau de migdale.

4. Mazărea

Considerată una dintre cele mai mici legume, aceasta este bogată în fibre și proteine. O puteți adauga în supe, paste, sau salate.

5. Fasolea neagră

Trend sau necesitate ? Se pare ca ar trebui să mâncăm mai multe legume de acest fel. Precum lintea, fasolea neagră este bogată în fibre, proteine și are un conținut scăzut de grăsimi. Conține fier dar și vitamine și minerale. Este foarate accesibilă, o puteți adauge în salate sau paste.

6. Avocado

Are un conținut caloric ridicat, însă nu trebuie exclus din alimentație. Conține vitamine, minerale și fibre. Pe lângă fibrele alimentare, avocado conține acid folic, acid oleic, luteină și alte substanțe benefice pentru organism. Îl poți servi cu biscuiți, pâine integrală sau legume precum castraveți, roșii, morcovi sau țelină.

7. Anghinarea

Această legumă conține 10g de fibre și antioxidanți puternici care îmbunătățesc sănătatea ficatului. Anghinarea este o plantă minunată cu un conținut slab de calorii, care din păcate este prea puțin cunoscută la noi în țară pentru calitățile ei gastronomice.

8. Zmeura

Este considerată fructul minunii fiind extrem de delicioasă și bogată în fibre, aducând o mulțime de beneficii organismului. Întărește sistemul imunitar si ajută la funcționarea cât mai bună a inimii. O puteți savura atât sub forma unei gustări, dar și în produse de panificație cât și in smoothie-uri sau înghețate.

Vezi si o lista cu alimente bogate in fibre!

Cum slăbești cu dieta Rina!

Citește și:
Ce alimente ar trebui sa consumi pentru un abdomen plat si tonifiat

Vrei să adaugi în dieta ta alimente bogate în fibră, vezi și rădăcina de taro

Text: Florina-Ioana Andreescu
Foto: Shutterstock

Citește și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet