Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci prea multe lactate

Produsele lactate sunt o sursă excelentă de calciu, însă un consum mult prea ridicat ne poate afecta sănătatea? Află în continuare ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea multe lactate.

Produsele lactate sunt un subiect tot mai dezbătut în ultimul timp deoarece mai multe persoane aleg să le elimine, fie că fac asta în urma dietei pe care o urmează, fie că își doresc să nu mai consume alimente de origine animală și le preferă pe cele vegetale. Totuși, ele sunt esențiale deoarece întăresc oasele, oferindu-ne doza zilnică de calciu necesară unei alimentații sănătoase.


Cu toate acestea, ar trebui să știi că în spatele consumului de lactate se află și câteva efecte secundare pe care le poți avea, însă fără să știi că ele sunt din cauza acestor produse. Așadar, află ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci prea multe lactate:

1. Poți avea stări de greață

Dacă în ultimul timp te-ai confruntat cu mai multe stări de greață, ar trebui să știi că acest lucru poate fi din cauza produselor lactate. Conform unui studiu realizat de National Institute of Health, 65% dintre adulți au intoleranță la lactoză. Iar printre simptome putem aminti de stări de greață, diaree sau balonare. 


2. Prea multe lactate pot produce diverse probleme digestive

Atunci când incluzi în alimentația ta prea multe lactate, fie că aici vorbim despre lapte, brânză sau chiar înghețată, poți avea diferite probleme digestive, cum ar fi balonare, crampe sau constipație. Motivul ar fi faptul că organismul nu digeră lactoza, adică zahărul din lapte.

3. Tenul tău poate avea de suferit

Există destul de multe discuții privind legătura dintre produsele lactate și diverse probleme ale tenului. Dacă mănânci lactate, mai ales în fiecare zi, te poți confrunta cu afecțiuni ale pielii, de la eczeme, până la acnee. Dacă nu îți dorești să le elimini complet din alimentație, le poți alege pe cele degresate. 

4. Lactatele au destul de multe calorii

Lactatele conțin o mulțime de vitamine și minerale, cum ar fi calciu, potasiu și vitamina B12. Însă, ar mai trebui să știi și faptul că ele au și foarte multe calorii, ceea ce te poate face să iei în greutate. Cu toate astea, mai multe studii au dezvăluit că lactatele care au o cantitate mai mare de grăsimi pot preveni obezitatea. În același timp, nu ar trebui să le înlocuiești complet cu cele fără grăsimi deoarece conțin destul de mult zahăr.


5. Consumul de lactate crește riscul de cancer

Mai multe cercetări realizate de Physicians Committee for Responsible Medicine susțin faptul că o alimentație bogată în produse lactate poate favoriza apariția diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostată sau de sân. Multe dintre aceste studii sunt epidemiologice, ceea ce înseamnă că urmăresc factorii de risc pentru anumite boli de-a lungul timpului.

6. Laptele poate crește riscul bolilor de inimă

Oricât de surprinzător ar părea, se pare că dacă bei prea mult lapte, acest lucru ar putea să crească riscul bolilor de inimă. În același timp, consumul de brânză și de iaurt poate scădea riscul bolilor cardiovasculare. Dacă te gândești să elimini produsele lactate din alimentație și te întrebi care ar putea fi sursele de calciu, te poți orienta către năut, rucola, frunze de kale, spanac sau somon.


Citește și:
Fulgii de ovăz – mic dejun sănătos sau un un pericol pentru sănătatea ta?

Foto: Imaxtree

Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet